Het laatste nieuws

Pagina 1 van 30  >  >>

okt 9, 2017
Categorie: General
Ingezonden door: hoenderdaal

Op 21 november om 19.30 uur organiseert de Gemeente Barneveld in samenwerking met de Vereiging Oud Barneveld een info avond voor bezitters en bewoners van een gemeentelijk monument.

Plaats: Museum Nairac

De Monumentenbezitters en bewoners hebben een uitnodiging van de Gemeente Barneveld ontvangen. Mocht dit niet zo zijn dan gaarne bericht. De genodigden kunnen zich voor deze avond opgeven via e mail oudbarneveld@gmail.com

Voor het programma zie onder "Meer".

okt 1, 2017
Categorie: General
Ingezonden door: hoenderdaal

Bezoek aan museum "Het Pakhuis" Ermelo met oa. een expositie  over een recent opgegraven Romeinse legerplaats gevolgd door een bezoek aan Staverden alwaar een huifkartocht door de omgeving gemaakt wordt.

jun 26, 2017
Categorie: General
Ingezonden door: hoenderdaal

I.v.m. de goede samenwerking van onze Vereniging met Museum Nairac is een nieuw tabblad op deze site toegevoegd met daarop de nieuwste activiteiten van het museum.

 

Van 23 juni 2017 tot 21 oktober:


 

Oud Nieuws

nov 25, 2009

Barneveld vraagt ouderen naar herinneringen aan de oorlog


Uit Barneveldse Krant 25-11-2009 

BARNEVELD - Alle inwoners van 75 jaar en ouder krijgen deze week een brief waarin de gemeente Barneveld hen vraagt mee te werken aan het project ‘Het Verleden Verteld’.

Categorie: Algemeen
Ingezonden door: christiaan

De gemeente gaat daarmee actief op zoek naar verhalen over en herinneringen aan de periode voor, tijdens en na de Tweede Wereldoorlog. De bedoeling is dat alle verhalen worden vastgelegd in beeld en geluid. Die gegevens worden gebruikt voor historisch onderzoek en om door te geven aan volgende generaties.

Menselijke verhalen

Over de geschiedenis van de gemeente Barneveld in de periode net vóór, tijdens en direct na de Tweede Wereldoorlog is al veel geschreven. ,,Het gaat dan met name om de ‘grote lijn’ van die geschiedenis. ‘Het Verleden Verteld’ is vooral bedoeld om de persoonlijke, menselijke verhalen vast te leggen’’, meldt de gemeente in een persbericht.

In de brief die de 75-plussers krijgen, staat informatie over het project en wordt aangegeven op welke wijze belangstellenden deel kunnen nemen. Die informatie wordt ook op de internetsite en de informatiepagina’s van de gemeente in de Barneveldse Krant geplaatst.

Archief

De gemeente neemt met iedere aanmelder contact op en bepaalt daarna of, hoe en waar het verhaal of de herinnering wordt vastgelegd. Alle resultaten worden bewaard in het archief van de gemeente Barneveld en - indien nodig - beschikbaar gesteld voor historisch onderzoek. Barneveld wil het materiaal ook (kunnen) gebruiken voor publicaties en (educatieve) projecten.

Op de site van de gemeente (www.barneveld.nl /Over Barneveld/Historie en Cultuur) staat meer informatie en is een aanmeldformulier te downloaden. Dit formulier is ook op te vragen via telefoonnummer 14 0342
Volgende pagina: Verenigingsblad 2008  Volgende pagina: Activiteiten