Het laatste nieuws

Pagina 1 van 31  >  >>

okt 19, 2019
Categorie: General
Ingezonden door: hoenderdaal

I.v.m. de goede samenwerking van onze Vereniging met Museum Nairac is een  tabblad op deze site toegevoegd met daarop de nieuwste activiteiten van het museum.

Van 18 oktober 2019 t.m. 22 februari 2020: Merel Jansen | Portretten

Tevens de expositie KWARTET!

Recentelijk schonk de heer Henk van der Lee een indrukwekkende verzameling kwartetspellen aan Museum Nairac. Een aanzienlijk deel van deze schenking is vanaf 21 november in Museum Nairac te bewonderen.


jul 3, 2019
Categorie: General
Ingezonden door: hoenderdaal

Op 3 juli kregen de heer en mevr. van Diermen de Voortse Waerderingh uitgereikt door Plaatselijk Belang Voorthuizen en de Vereniging Oud Barneveld voor hun prachtig gerestaureerde huis "Erica" aan de Hoofdstraat.

dec 12, 2018
Categorie: General
Ingezonden door: hoenderdaal

Op 12 december kregen de heer en mevrouw den Boon de Pluim 2018 uitgereikt door Plaatselijk Belang en de Vereniging Oud Barneveld vanwege het door hen prachtig gerestaureeerde pand Spoorstraat 1.

 

(Oud) nieuws

nov 25, 2009

Barneveld vraagt ouderen naar herinneringen aan de oorlog


Uit Barneveldse Krant 25-11-2009 

BARNEVELD - Alle inwoners van 75 jaar en ouder krijgen deze week een brief waarin de gemeente Barneveld hen vraagt mee te werken aan het project ‘Het Verleden Verteld’.

Categorie: Algemeen
Ingezonden door: christiaan

De gemeente gaat daarmee actief op zoek naar verhalen over en herinneringen aan de periode voor, tijdens en na de Tweede Wereldoorlog. De bedoeling is dat alle verhalen worden vastgelegd in beeld en geluid. Die gegevens worden gebruikt voor historisch onderzoek en om door te geven aan volgende generaties.

Menselijke verhalen

Over de geschiedenis van de gemeente Barneveld in de periode net vóór, tijdens en direct na de Tweede Wereldoorlog is al veel geschreven. ,,Het gaat dan met name om de ‘grote lijn’ van die geschiedenis. ‘Het Verleden Verteld’ is vooral bedoeld om de persoonlijke, menselijke verhalen vast te leggen’’, meldt de gemeente in een persbericht.

In de brief die de 75-plussers krijgen, staat informatie over het project en wordt aangegeven op welke wijze belangstellenden deel kunnen nemen. Die informatie wordt ook op de internetsite en de informatiepagina’s van de gemeente in de Barneveldse Krant geplaatst.

Archief

De gemeente neemt met iedere aanmelder contact op en bepaalt daarna of, hoe en waar het verhaal of de herinnering wordt vastgelegd. Alle resultaten worden bewaard in het archief van de gemeente Barneveld en - indien nodig - beschikbaar gesteld voor historisch onderzoek. Barneveld wil het materiaal ook (kunnen) gebruiken voor publicaties en (educatieve) projecten.

Op de site van de gemeente (www.barneveld.nl /Over Barneveld/Historie en Cultuur) staat meer informatie en is een aanmeldformulier te downloaden. Dit formulier is ook op te vragen via telefoonnummer 14 0342
Volgende pagina: Verenigingsblad 2008  Volgende pagina: Activiteiten