Het laatste nieuws

Pagina 1 van 30  >  >>

okt 9, 2017
Categorie: General
Ingezonden door: hoenderdaal

Op 21 november om 19.30 uur organiseert de Gemeente Barneveld in samenwerking met de Vereiging Oud Barneveld een info avond voor bezitters en bewoners van een gemeentelijk monument.

Plaats: Museum Nairac

De Monumentenbezitters en bewoners hebben een uitnodiging van de Gemeente Barneveld ontvangen. Mocht dit niet zo zijn dan gaarne bericht. De genodigden kunnen zich voor deze avond opgeven via e mail oudbarneveld@gmail.com

Voor het programma zie onder "Meer".

okt 1, 2017
Categorie: General
Ingezonden door: hoenderdaal

Bezoek aan museum "Het Pakhuis" Ermelo met oa. een expositie  over een recent opgegraven Romeinse legerplaats gevolgd door een bezoek aan Staverden alwaar een huifkartocht door de omgeving gemaakt wordt.

jun 26, 2017
Categorie: General
Ingezonden door: hoenderdaal

I.v.m. de goede samenwerking van onze Vereniging met Museum Nairac is een nieuw tabblad op deze site toegevoegd met daarop de nieuwste activiteiten van het museum.

 

Van 23 juni 2017 tot 21 oktober:


 

Oud Nieuws

dec 3, 2009

Oud Barneveld tegen parkeren in ‘groene driehoek’


uit Barneveldse Krant 03-12-2009

BARNEVELD - Vereniging Oud Barneveld vindt het geen goed idee om parkeerplaatsen aan te leggen in de ‘groene driehoek’ in Barneveld, het terrein dat wordt begrensd door de Van Zuijlen van Nieveltlaan, de Drostendijk en Barnseweg.

Categorie: Algemeen
Ingezonden door: christiaan

Door Wouter van Dijk

 

Dat stelt de vereniging in een open brief aan het college van burgemeester en wethouders, de gemeenteraad en het Geldersch Landschap. ,,Laten we blij zijn met het landgoed De Schaffelaar, daaraan mag niet getornd worden”, schrijft voorzitter Ton Janse namens de vereniging. ,,Volgens ons loopt er wat dit betreft ook een afspraak over de invulling van het terrein met de vorige eigenaresse.”

De vereniging reageert daarmee op het plan van het college van b. en w. om te onderzoeken of op de ‘groene driehoek’ met grastegels zo’n 200 tot 250 parkeerplaatsen aangelegd kunnen worden. Deze zouden dan gebruikt kunnen worden bij grootschalige evenementen en op zaterdag door leden en bezoekers van voetbalvereniging SDV Barneveld. Daarmee zou parkeeroverlast in de wijk Norschoten op de zaterdagen afnemen.

Vereniging Oud Barneveld vindt het geen goed plan, maar stelt wel een alternatief voor. ,,Misschien is het een goed idee om eens te gaan praten met de buren van SDVB, dierverzorgingscentrum IPC”, stelt hij. ,,Daar is nu al een toegang naar het voetbalterrein en er is al een groot aantal parkeerplaatsen, die hoogstwaarschijnlijk op zaterdag nauwelijks benut worden. Geef IPC een redelijke vergoeding voor gebruik van deze plaatsen. Zo kan de gemeente veel geld uitsparen, is SDVB geholpen, krijgt IPC extra inkomsten en wordt de ‘groene driehoek’ behouden.”

De CDA-fractie stelde onlangs ook vragen aan het college over het gebruik van de groene driehoek aan het college van burgemeester en wethouders. Volgens deze partij betekent aanleg van de parkeerplaats op deze plek ,,ernstige ontsiering van het landschappelijk karakter van deze locatie.”

Volgens het CDA zijn in het verleden bovendien afspraken gemaakt tussen de gemeente en Geldersch Landschap om deze locatie ,,vrij te houden van alle activiteiten die het specifieke landschappelijke karakter aan zouden tasten.” het college heeft op deze vragen nog niet geantwoord.

Volgende pagina: Verenigingsblad 2008  Volgende pagina: Activiteiten