Het laatste nieuws

Pagina 1 van 32  >  >>

jun 8, 2020
Categorie: General
Ingezonden door: hoenderdaal

I.v.m. de goede samenwerking van onze Vereniging met Museum Nairac is een  tabblad op deze site toegevoegd met daarop de nieuwste activiteiten van het museum.

I.v.m. de Coronamaatregelen uw komst gaarne via de website of telefonisch (0342-415666) aankondigen!

dec 18, 2019
Categorie: General
Ingezonden door: hoenderdaal

O

Op 18 december kregen Jan en Gera Siemeling-van Reenen de Pluim 2019 uitgereikt door Plaatselijk Belang en Ver. Oud Barneveld.

jul 3, 2019
Categorie: General
Ingezonden door: hoenderdaal

Op 3 juli kregen de heer en mevr. van Diermen de Voortse Waerderingh uitgereikt door Plaatselijk Belang Voorthuizen en de Vereniging Oud Barneveld voor hun prachtig gerestaureerde huis "Erica" aan de Hoofdstraat.

 

(Oud) nieuws

dec 9, 2009

‘Geen harde afspraken groene driehoek’


Uit Barneveldse Krant 9-12-2009

College houdt vast aan plan parkeerplaatsen

BARNEVELD - De gemeente Barneveld heeft in het verleden geen harde afspraken gemaakt met het Geldersch Landschap om de ‘groene driehoek’ bij landgoed De Schaffelaar vrij te houden van activiteiten die het landschappelijke karakter kunnen aantasten.

Categorie: Algemeen
Ingezonden door: christiaan

Dat antwoorden burgemeester en wethouders op vragen van het CDA. De partij klom in de pen na het collegebesluit om te onderzoeken of een deel van het huidige weiland tussen de Van Zuijlen van Nieveltlaan, Drostendijk en Barnseweg verhard kan worden met grasbetontegels.

Daardoor zouden 200 tot 250 parkeerplaatsen aangelegd kunnen worden. Die kunnen worden gebruikt op zaterdagen voor leden en bezoekers van voetbalclub SDVB en voor bezoekers van open dagen van het Groenhorst College en ook op andere dagen tijdens grootschalige evenementen op landgoed De Schaffelaar. Voorbeelden zijn de Ballonfiësta en de gezinsbeurs Naar Buiten.

Aanleiding voor het plan is de overlast bij sportcomplex Norschoten, omdat daar te weinig parkeerplaatsen zijn. Daardoor worden auto’s geparkeerd op de Barnseweg en andere straten en dat leidt volgens de gemeente tot onveilige situaties.

Het CDA is niet blij met het parkeerplan voor de ‘groene driehoek’ en spreekt - ook bij gebruik van grasbetontegels - van een ,,ernstige ontsiering van het landschappelijk karakter’’.

Het college vindt dat de ‘groene uitstraling’ niet verloren gaat, omdat het parkeerterrein alleen op zaterdag en enkele keren per jaar tijdens grote evenementen wordt gebruikt.

,,Op de overige dagen blijft de groene structuur onaangetast qua beleving. Het terrein is ongeveer 3,5 hectare groot. De verwachting is dat voor de parkeerplaatsen 0,75 hectare nodig is’’, voegen burgemeester en wethouders daaraan toe.

Volgens het college heeft het Geldersch Landschap geen bezwaar tegen het parkeerplan. ,,Momenteel worden de verkeerstechnische mogelijkheden onderzocht en worden een begroting en tekeningen gemaakt.’’

Voor de komst van parkeerplaatsen moet het bestemmingsplan worden gewijzigd. Het weiland heeft nu de bestemming ‘agrarische doeleinden’ en wordt verpacht aan een agrariër.

Naast het CDA is ook de Vereniging Oud Barneveld tegen parkeren in de ‘groene driehoek’. ,,Laten we blij zijn met landgoed De Schaffelaar, daaraan mag niet worden getornd’’, schreef voorzitter Ton Janse in een open brief. Ook hij verwees naar een lopende afspraak over het open houden van dit terrein.
Volgende pagina: Verenigingsblad 2008  Volgende pagina: Activiteiten