Het laatste nieuws

Pagina 1 van 31  >  >>

okt 19, 2019
Categorie: General
Ingezonden door: hoenderdaal

I.v.m. de goede samenwerking van onze Vereniging met Museum Nairac is een  tabblad op deze site toegevoegd met daarop de nieuwste activiteiten van het museum.

Van 18 oktober 2019 t.m. 22 februari 2020: Merel Jansen | Portretten

Tevens de expositie KWARTET!

Recentelijk schonk de heer Henk van der Lee een indrukwekkende verzameling kwartetspellen aan Museum Nairac. Een aanzienlijk deel van deze schenking is vanaf 21 november in Museum Nairac te bewonderen.


jul 3, 2019
Categorie: General
Ingezonden door: hoenderdaal

Op 3 juli kregen de heer en mevr. van Diermen de Voortse Waerderingh uitgereikt door Plaatselijk Belang Voorthuizen en de Vereniging Oud Barneveld voor hun prachtig gerestaureerde huis "Erica" aan de Hoofdstraat.

dec 12, 2018
Categorie: General
Ingezonden door: hoenderdaal

Op 12 december kregen de heer en mevrouw den Boon de Pluim 2018 uitgereikt door Plaatselijk Belang en de Vereniging Oud Barneveld vanwege het door hen prachtig gerestaureeerde pand Spoorstraat 1.

 

(Oud) nieuws

dec 15, 2009

Pluim 2009 voor Schoutenstraat 5


Uit Barneveldse Krant 15-12-2009

BARNEVELD - ,,Jullie hadden dit karakteristieke pand kunnen slopen, maar hebben besloten om het op prachtige wijze te restaureren. Daarvoor willen we jullie graag namens de Barneveldse bevolking belonen.’’


Categorie: Algemeen
Ingezonden door: christiaan
Van links naar rechts: Ton Janse van vereniging Oud Barneveld , Bep en Andries Gomes, Ans en Dik van de Hoorn en Ad Guldie van Plaatselijk Belang Barneveld.

Door Geertjan Jansen

Met deze woorden reikte Ad Guldie, voorzitter van Plaatselijk Belang Barneveld, vanmorgen de Pluim 2009 uit aan Andries Gomes en Dik van de Hoorn. De waarderingsprijs, een koperen schildje voor op de gevel, is een initiatief van Plaatselijk Belang Barneveld en vereniging Oud Barneveld. De Pluim wordt jaarlijks uitgereikt aan personen die ervoor hebben gezorgd dat een karakteristiek Barnevelds pand behouden blijft. Vorig jaar ging de prijs naar Ernette en Constant Wilms van restaurant Het Schaap. Op het adres Schoutenstraat 5 was voorheen de winkel van Dekker en Schut gevestigd. Langer geleden werd het pand gebruikt door smederij Van de Mheen. Dik van de Hoorn kocht de grond enige tijd geleden van de familie Van de Mheen en besloot het gebouw op te knappen. ,,Het was erg gedateerd, maar het was wel de moeite waard om te renoveren. Een pand met een karakteristieke uitstraling past in de Schoutenstraat. Het gebouw voldoet nu weer helemaal aan de eisen van de tijd.’’

In de ruimte waar voorheen de werkplaats van Dekker en Schut was gevestigd , is nu 50 Plus Comfort Reizen van Andries en Bep Gomes gevestigd. Het echtpaar woont boven hun reisbureau. Het gebouw aan de achterzijde van het perceel, waar vroeger de smederij stond, is gesloopt en vervangen door een kantoorruimte.

Na de uitreiking van De Pluim sprak Ton Janse van Oud Barneveld de wens uit dat het pand van de familie Van de Horst, schuin tegenover Schoutenstraat 5, ook snel wordt gerestaureerd. ,,Ze zijn bezig met een subsidie-aanvraag voor de restauratie van het gemeentelijke monument. Ik hoop dat de plannen doorgaan, want het is een fantastisch pand met een middeleeuwse kelder.’’
Volgende pagina: Verenigingsblad 2008  Volgende pagina: Activiteiten