Het laatste nieuws

Pagina 1 van 32  >  >>

jun 8, 2020
Categorie: General
Ingezonden door: hoenderdaal

I.v.m. de goede samenwerking van onze Vereniging met Museum Nairac is een  tabblad op deze site toegevoegd met daarop de nieuwste activiteiten van het museum.

I.v.m. de Coronamaatregelen uw komst gaarne via de website of telefonisch (0342-415666) aankondigen!

dec 18, 2019
Categorie: General
Ingezonden door: hoenderdaal

O

Op 18 december kregen Jan en Gera Siemeling-van Reenen de Pluim 2019 uitgereikt door Plaatselijk Belang en Ver. Oud Barneveld.

jul 3, 2019
Categorie: General
Ingezonden door: hoenderdaal

Op 3 juli kregen de heer en mevr. van Diermen de Voortse Waerderingh uitgereikt door Plaatselijk Belang Voorthuizen en de Vereniging Oud Barneveld voor hun prachtig gerestaureerde huis "Erica" aan de Hoofdstraat.

 

(Oud) nieuws

jan 7, 2010

Geldersch Landschap tegen parkeerplan


Uit Barneveldse Krant 07-01-2010

BARNEVELD - Terwijl de gemeente Barneveld nog onderzoekt of structureel parkeren op een weiland nabij kasteel De Schaffelaar mogelijk is, laat eigenaar Het Geldersch Landschap van het weiland vandaag weten dat het wat hen betreft niet kan.

Categorie: Algemeen
Ingezonden door: christiaan

Het Barneveldse college van burgemeester en wethouders onderzoekt de mogelijkheid om 200 tot 250 parkeerplaatsen aan te leggen in de ‘groene driehoek’ in Barneveld, het terrein dat wordt begrensd door de Van Zuijlen van Nieveltlaan, Drostendijk en Barnseweg, zo meldde deze krant eerder.

Zo’n 0,75 van de totale twee hectare zou dan verhard worden met grasbetontegels. De parkeerplaatsen die daardoor ontstaan, kunnen volgens de gemeente worden gebruikt voor grootschalige evenementen op de Koewei en door voetbalvereniging SDV Barneveld. In dat laatste geval gaat het om de zaterdagen. De gemeente verwacht dat de parkeeroverlast in de wijk Norschoten afneemt door de extra parkeerplaatsen.

Stichting Geldersch Landschap en Geldersche Kasteelen ziet het plan echter helemaal niet zitten. ,,Het weiland is verpacht aan een boer, er lopen koeien in het weiland’’, vertelt opzichter Remco Oosterkamp van het Geldersch Landschap. ,,Als er grasbetontegels in komen, kan dat voor de dieren gevaarlijk zijn. Bovendien willen wij geen ‘blik’ bij het kasteel. Het groene aanzicht moet blijven.’’

Gemeentewoordvoerder Bertil Rebel laat weten dat de gemeente binnen twee weken nog een gesprek voert met de directie van het Geldersch Landschap. ,,We willen graag uitleggen hoe wij het voor ons zien.’’

SDVB-voorzitter Wim Coenen deed afgelopen zaterdag tijdens de nieuwjaarsreceptie van de vereniging een beroep op de politiek. ,,Wij kunnen niet wachten tot de gemeente extra parkeerplaatsen aanlegt, waardoor de problemen op de zaterdagen definitief tot het verleden behoren’’, meldde hij in zijn toespraak. ,,Bij het tweede veld is ruimte voor 90 nieuwe parkeerplaatsen, maar onze voorkeur gaat uit naar de ‘groene driehoek’. (...) Een aantal partijen is tegen verharding van een deel van de driehoek. Desondanks hopen we dat de gemeente met een structurele oplossing komt, waarmee niet alleen SDVB maar ook de buren van de Barnseweg, het Groenhorst College, en de organisatie van evenementen als Koewei on Ice en het Ballonfiësta kunnen worden geholpen.’’

Volgende pagina: Verenigingsblad 2008  Volgende pagina: Activiteiten