Het laatste nieuws

Pagina 1 van 31  >  >>

okt 19, 2019
Categorie: General
Ingezonden door: hoenderdaal

I.v.m. de goede samenwerking van onze Vereniging met Museum Nairac is een  tabblad op deze site toegevoegd met daarop de nieuwste activiteiten van het museum.

Van 18 oktober 2019 t.m. 22 februari 2020: Merel Jansen | Portretten

Tevens de expositie KWARTET!

Recentelijk schonk de heer Henk van der Lee een indrukwekkende verzameling kwartetspellen aan Museum Nairac. Een aanzienlijk deel van deze schenking is vanaf 21 november in Museum Nairac te bewonderen.


jul 3, 2019
Categorie: General
Ingezonden door: hoenderdaal

Op 3 juli kregen de heer en mevr. van Diermen de Voortse Waerderingh uitgereikt door Plaatselijk Belang Voorthuizen en de Vereniging Oud Barneveld voor hun prachtig gerestaureerde huis "Erica" aan de Hoofdstraat.

dec 12, 2018
Categorie: General
Ingezonden door: hoenderdaal

Op 12 december kregen de heer en mevrouw den Boon de Pluim 2018 uitgereikt door Plaatselijk Belang en de Vereniging Oud Barneveld vanwege het door hen prachtig gerestaureeerde pand Spoorstraat 1.

 

(Oud) nieuws

feb 4, 2010

Expositie honderd jaar brandweer Barneveld in Museum Nairac


Uit Barneveldse Krant 04-02-2010

BARNEVELD - In Veluws Museum Nairac wordt van zaterdag 

6 maart tot en met zaterdag 

29 mei een expositie gehouden ter gelegenheid van 100 jaar brandweer Barneveld.

 

 

 

 

Categorie: Algemeen
Ingezonden door: christiaan

De expositie geeft een levendig beeld van een eeuw Barneveldse brandweer met historisch en modern materieel, oude brandspuiten, blusmiddelen, kleding, oud en nieuw filmmateriaal, foto’s van onder meer de historische brand in de Veluwehal, een collectie dinky toys en een ‘uitgebrande’ keuken.

Iedere woensdagmiddag tussen 14.00-16.00 uur is ‘Jan de Brandweerman’ aanwezig. Hij vertelt wat er allemaal gebeurt vóór het sein: ‘Brand meester!

Op 10 februari 1910 werd de Vrijwillige Brandweer Barneveld opgericht. De heren Viets, Van Brummelen, Fikkert en Van den Bogert vroegen de gemeente om de kosten voor een nieuwe spuit en een jaarlijkse bijdrage van 350 gulden. De gemeente ging akkoord en daarmee was de oprichting een feit.

In de afgelopen eeuw heeft de brandweer een enorme ontwikkeling doorgemaakt, zowel in technisch als in organisatorisch opzicht.

Op de foto nemen brandweerveteranen in 2002 deel aan de optocht Barma 150 jaar met een opgeknapte Chevrolet materiaalwagen.

Veluws Museum Nairac, te vinden aan de Langstraat in Barneveld, is van dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur geopend en op zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur.

Volgende pagina: Verenigingsblad 2008  Volgende pagina: Activiteiten