Het laatste nieuws

Pagina 1 van 30  >  >>

okt 9, 2017
Categorie: General
Ingezonden door: hoenderdaal

Op 21 november om 19.30 uur organiseert de Gemeente Barneveld in samenwerking met de Vereiging Oud Barneveld een info avond voor bezitters en bewoners van een gemeentelijk monument.

Plaats: Museum Nairac

De Monumentenbezitters en bewoners hebben een uitnodiging van de Gemeente Barneveld ontvangen. Mocht dit niet zo zijn dan gaarne bericht. De genodigden kunnen zich voor deze avond opgeven via e mail oudbarneveld@gmail.com

Voor het programma zie onder "Meer".

okt 1, 2017
Categorie: General
Ingezonden door: hoenderdaal

Bezoek aan museum "Het Pakhuis" Ermelo met oa. een expositie  over een recent opgegraven Romeinse legerplaats gevolgd door een bezoek aan Staverden alwaar een huifkartocht door de omgeving gemaakt wordt.

jun 26, 2017
Categorie: General
Ingezonden door: hoenderdaal

I.v.m. de goede samenwerking van onze Vereniging met Museum Nairac is een nieuw tabblad op deze site toegevoegd met daarop de nieuwste activiteiten van het museum.

 

Van 23 juni 2017 tot 21 oktober:


 

Oud Nieuws

feb 4, 2010

Expositie honderd jaar brandweer Barneveld in Museum Nairac


Uit Barneveldse Krant 04-02-2010

BARNEVELD - In Veluws Museum Nairac wordt van zaterdag 

6 maart tot en met zaterdag 

29 mei een expositie gehouden ter gelegenheid van 100 jaar brandweer Barneveld.

 

 

 

 

Categorie: Algemeen
Ingezonden door: christiaan

De expositie geeft een levendig beeld van een eeuw Barneveldse brandweer met historisch en modern materieel, oude brandspuiten, blusmiddelen, kleding, oud en nieuw filmmateriaal, foto’s van onder meer de historische brand in de Veluwehal, een collectie dinky toys en een ‘uitgebrande’ keuken.

Iedere woensdagmiddag tussen 14.00-16.00 uur is ‘Jan de Brandweerman’ aanwezig. Hij vertelt wat er allemaal gebeurt vóór het sein: ‘Brand meester!

Op 10 februari 1910 werd de Vrijwillige Brandweer Barneveld opgericht. De heren Viets, Van Brummelen, Fikkert en Van den Bogert vroegen de gemeente om de kosten voor een nieuwe spuit en een jaarlijkse bijdrage van 350 gulden. De gemeente ging akkoord en daarmee was de oprichting een feit.

In de afgelopen eeuw heeft de brandweer een enorme ontwikkeling doorgemaakt, zowel in technisch als in organisatorisch opzicht.

Op de foto nemen brandweerveteranen in 2002 deel aan de optocht Barma 150 jaar met een opgeknapte Chevrolet materiaalwagen.

Veluws Museum Nairac, te vinden aan de Langstraat in Barneveld, is van dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur geopend en op zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur.

Volgende pagina: Verenigingsblad 2008  Volgende pagina: Activiteiten