Het laatste nieuws

Pagina 1 van 31  >  >>

okt 19, 2019
Categorie: General
Ingezonden door: hoenderdaal

I.v.m. de goede samenwerking van onze Vereniging met Museum Nairac is een  tabblad op deze site toegevoegd met daarop de nieuwste activiteiten van het museum.

Van 18 oktober 2019 t.m. 22 februari 2020: Merel Jansen | Portretten

Tevens de expositie KWARTET!

Recentelijk schonk de heer Henk van der Lee een indrukwekkende verzameling kwartetspellen aan Museum Nairac. Een aanzienlijk deel van deze schenking is vanaf 21 november in Museum Nairac te bewonderen.


jul 3, 2019
Categorie: General
Ingezonden door: hoenderdaal

Op 3 juli kregen de heer en mevr. van Diermen de Voortse Waerderingh uitgereikt door Plaatselijk Belang Voorthuizen en de Vereniging Oud Barneveld voor hun prachtig gerestaureerde huis "Erica" aan de Hoofdstraat.

dec 12, 2018
Categorie: General
Ingezonden door: hoenderdaal

Op 12 december kregen de heer en mevrouw den Boon de Pluim 2018 uitgereikt door Plaatselijk Belang en de Vereniging Oud Barneveld vanwege het door hen prachtig gerestaureeerde pand Spoorstraat 1.

 

Home

sep 8, 2009

PB Barneveld organiseert feest op 19 september


De Barneveldse Markthal mag niet afgebroken worden, zonder dat er fatsoenlijk afscheid van is genomen, vindt het bestuur van Plaatselijk Belang Barneveld. Het bestuur organiseert daarom op zaterdag 19 september ,,een passend afscheidsfeest’’.

Categorie: Algemeen
Ingezonden door: sebas

Volgens voorzitter Ad Guldie en Gert Ansink wordt het ‘een dag met een lach en een traan voor en door de inwoners van de gemeente Barneveld’. ,,Door de jaren heen hebben miljoenen mensen de hal bezocht. Barneveld is hierdoor mede op de kaart gezet in Nederland en daarbuiten’’, verklaren ze over de aanleiding voor een waardig afscheid.

Een speciaal comité is het programma aan het voorbereiden. ,,Alle verenigingen worden uitgenodigd om met leuke acties, attracties en verkoopactiviteiten hun club- of verenigingskas te vullen. Voor de oudere jeugd, 50+, zal het restaurant van de Markthal tot bioscoop worden omgebouwd door de vereniging Oud Barneveld. Hier worden oude dia’s en films vertoond van evenementen die in de afgelopen jaren in en rondom de Markthal zijn georganiseerd.’’

In de Markthal zal op de afscheidsdag een ruimte worden ingericht, waar de nieuwe plannen voor het Markthalgebied zullen worden gepresenteerd. De hal moet plaats gaan maken voor een supermarkt en appartementen. Burgemeester Jos Houben en de wethouders Gerard van den Hengel en Gerrit Tijmensen zullen hierbij aanwezig zijn en belangstellenden informeren. Tevens zullen de plannen voor de tijdelijk hal worden gepresenteerd.

De kip, het ei en het kalf zullen als hoofdproducten centraal staan op het gezellige terras in de Markthal. Deze producten hebben jarenlang een hoofdrol gespeeld in de marktprogramma’s, zowel in binnen- als buitenland.

,,Markthalkok Cees Kooyman en de alom bekende Voorthuizense chefkok Huub Oudshoorn staan garant voor creativiteit en kwaliteit. Bezoekers kunnen tegen een vriendelijke prijs gebruik maken van de kip en ei-maaltijden en kalfvlees aan het spit specialiteiten.’’ Ter gelegenheid van het afscheid wordt in de hal een wedstrijd georganiseerd wie de lekkerste “uitsmijter” kan bakken. De wedstrijd wordt in vier categorieën ingedeeld: professional koks, amateur dames, amateur heren en de professionele uitsmijter. Een speciale jury onder leiding van chefkok Huub Oudshoorn, zal bepalen wie de winnaars worden.

,,In het avondprogramma staat gezelligheid centraal. Een gezellige markt, zang en veel muziek en de ouderwetse polonaise vullen het avondprogramma. Wij zorgen ervoor dat er 19 september voor jong en oud programma’s zijn’’, aldus het bestuur. ,,We zijn nog op zoek naar een Barnevelds bedrijf dat een mooie vuurwerkshow wil sponsoren.’’Een speciaal comité bereidt het afscheidsfeest voor de Markthal voor. Van links naar rechts: Ad Guldie, Annemarie Soeterboek, Sikko Kranenborg, Kees Kooijman, Gert Ansink en Ton Janse.

  Volgende pagina: Bestuur