Het laatste nieuws

Pagina 1 van 32  >  >>

mrt 16, 2021
Categorie: General
Ingezonden door: hoenderdaal

Het doet het bestuur genoegen de leden van Oud Barneveld samen met het lentenummer van het Verenigingsblad het boekje ' Van pakhuis naar museum , herinneringen aan het Veluws Museum Nairac in de jaren 70' aan te bieden.


Het boekje bevat o.a. de verhalen van Bert Paasman en Willy Metz die in de jaren 70 actief waren in het museum en de verhuizing van de Nieuwstraat naar de Langstraat van nabij meemaakten.

sep 25, 2020
Categorie: General
Ingezonden door: hoenderdaal

Ivm de goede samenwerking van onze Vereniging met Museum Nairac is een tabblad op deze site toegevoegd met daarop de nieuwste activiteiten van het museum.

I.v.m. de Coronamaatregelen wordt bij uw komst, op verzoek van de GGD, om uw naam en e-mailadres of telefoonnummer gevraagd. De 1,5 meter regel kan in het museum prima gehandhaafd worden.

T.g.v. de langdurige 'Corona-sluiting' van het museum zal deze expositie zeker tot eind van de zomer 2021 verlengd worden.

dec 18, 2019
Categorie: General
Ingezonden door: hoenderdaal

O

Op 18 december kregen Jan en Gera Siemeling-van Reenen de Pluim 2019 uitgereikt door Plaatselijk Belang en Ver. Oud Barneveld.

 

Foto's 2012

sep 8, 2009

PB Barneveld organiseert feest op 19 september


De Barneveldse Markthal mag niet afgebroken worden, zonder dat er fatsoenlijk afscheid van is genomen, vindt het bestuur van Plaatselijk Belang Barneveld. Het bestuur organiseert daarom op zaterdag 19 september ,,een passend afscheidsfeest’’.

Categorie: Algemeen
Ingezonden door: sebas

Volgens voorzitter Ad Guldie en Gert Ansink wordt het ‘een dag met een lach en een traan voor en door de inwoners van de gemeente Barneveld’. ,,Door de jaren heen hebben miljoenen mensen de hal bezocht. Barneveld is hierdoor mede op de kaart gezet in Nederland en daarbuiten’’, verklaren ze over de aanleiding voor een waardig afscheid.

Een speciaal comité is het programma aan het voorbereiden. ,,Alle verenigingen worden uitgenodigd om met leuke acties, attracties en verkoopactiviteiten hun club- of verenigingskas te vullen. Voor de oudere jeugd, 50+, zal het restaurant van de Markthal tot bioscoop worden omgebouwd door de vereniging Oud Barneveld. Hier worden oude dia’s en films vertoond van evenementen die in de afgelopen jaren in en rondom de Markthal zijn georganiseerd.’’

In de Markthal zal op de afscheidsdag een ruimte worden ingericht, waar de nieuwe plannen voor het Markthalgebied zullen worden gepresenteerd. De hal moet plaats gaan maken voor een supermarkt en appartementen. Burgemeester Jos Houben en de wethouders Gerard van den Hengel en Gerrit Tijmensen zullen hierbij aanwezig zijn en belangstellenden informeren. Tevens zullen de plannen voor de tijdelijk hal worden gepresenteerd.

De kip, het ei en het kalf zullen als hoofdproducten centraal staan op het gezellige terras in de Markthal. Deze producten hebben jarenlang een hoofdrol gespeeld in de marktprogramma’s, zowel in binnen- als buitenland.

,,Markthalkok Cees Kooyman en de alom bekende Voorthuizense chefkok Huub Oudshoorn staan garant voor creativiteit en kwaliteit. Bezoekers kunnen tegen een vriendelijke prijs gebruik maken van de kip en ei-maaltijden en kalfvlees aan het spit specialiteiten.’’ Ter gelegenheid van het afscheid wordt in de hal een wedstrijd georganiseerd wie de lekkerste “uitsmijter” kan bakken. De wedstrijd wordt in vier categorieën ingedeeld: professional koks, amateur dames, amateur heren en de professionele uitsmijter. Een speciale jury onder leiding van chefkok Huub Oudshoorn, zal bepalen wie de winnaars worden.

,,In het avondprogramma staat gezelligheid centraal. Een gezellige markt, zang en veel muziek en de ouderwetse polonaise vullen het avondprogramma. Wij zorgen ervoor dat er 19 september voor jong en oud programma’s zijn’’, aldus het bestuur. ,,We zijn nog op zoek naar een Barnevelds bedrijf dat een mooie vuurwerkshow wil sponsoren.’’Een speciaal comité bereidt het afscheidsfeest voor de Markthal voor. Van links naar rechts: Ad Guldie, Annemarie Soeterboek, Sikko Kranenborg, Kees Kooijman, Gert Ansink en Ton Janse.

Volgende pagina: Foto's 2013  Volgende pagina: Foto's 2011