Het laatste nieuws

Pagina 1 van 32  >  >>

jul 13, 2021
Categorie: General
Ingezonden door: hoenderdaal

Bericht van de redactie:

In ons laatste boekje (136) is de deadline datum niet juist. I.p.v. 15 juli moet dit 15 augustus zijn. Onze excuses voor deze vergissing.

Hartelijke groeten,

de redactie

 

sep 25, 2020
Categorie: General
Ingezonden door: hoenderdaal

Ivm de goede samenwerking van onze Vereniging met Museum Nairac is een tabblad op deze site toegevoegd met daarop de nieuwste activiteiten van het museum.

I.v.m. de Coronamaatregelen wordt bij uw komst, op verzoek van de GGD, om uw naam en e-mailadres of telefoonnummer gevraagd. De 1,5 meter regel kan in het museum prima gehandhaafd worden.

T.g.v. de langdurige 'Corona-sluiting' van het museum zal deze expositie zeker tot eind van de zomer 2021 verlengd worden.

dec 18, 2019
Categorie: General
Ingezonden door: hoenderdaal

O

Op 18 december kregen Jan en Gera Siemeling-van Reenen de Pluim 2019 uitgereikt door Plaatselijk Belang en Ver. Oud Barneveld.

 

(Oud) nieuws

feb 27, 2010

Geef Barneveld haar station terug


Uit Barneveldse Kant 27-02-2010

Initiatief van oud-huisarts Jan Aalders


BARNEVELD - Sinds het oude stationsgebouw in Barneveld in 1978 gesloopt is, biedt het stationsgebied een treurige aanblik. Het zou prachtig zijn als op deze plek oude tijden herleven en het historische gebouw terugkeert.

 

Categorie: Algemeen
Ingezonden door: christiaan

Door Wouter van Dijk

 

Dat stelt de Barneveldse oud-huisarts Jan Aalders, die zich hard wil maken voor herstel van het station.

,,Ik woon sinds 1971 in Barneveld. Destijds stond hier nog een prachtig station met een grote loods ernaast. Sinds de sloop van het gebouw zeven jaar later voel ik nog altijd een beetje weemoed. Het is zo ontzettend jammer dat er nu slechts een snackbar staat met veel fietsen ernaast.” Hij is niet de enige die er zo over denkt. ,,Als oud-huisarts ken ik veel mensen en overal hoor ik hetzelfde geluid. Het oorspronkelijke gebouw zou veel beter passen bij de omgeving, de historische panden van onder meer Het Schaap, De Hebberd en de woningen aan de Spoorstraat.”

 

Voor Aalders een goede reden om een tweede stap te nemen en na te denken over de haalbaarheid. ,,Daarom heb ik verschillende vooraanstaande Barnevelders gebeld, onder wie ondernemer Wouter van Manen, bestuurslid Ton Janse van Vereniging Oud Barneveld, raadsleden Jaap Beijer en Dick van Rheenen en directeur Jos Meesters van de woningstichting. Ik hoor veel positieve geluiden, maar ook hier en daar twijfel over de haalbaarheid van het plan. Daarom wil ik een oproep doen aan de politiek om eens goed na te denken of dit plan financieel onderbouwd kan worden. Misschien is het mogelijk een actiegroep te starten of er via een erfpachtvorm met verschillende ondernemers een gezamenlijk project van te maken, wellicht in combinatie met snackbar McLevi’s.”

 

Om zijn ideeën kracht bij te zetten wil Aalders hier maandagavond tijdens het derde lijsttrekkersdebat van de gemeente Barneveld en de Barneveldse Krant aandacht voor vragen. ,,Ik heb geen concreet plan, maar je moet met zo’n discussie toch ergens starten.”Aalders is niet de eerste die droomt over een herleving van het oude station. Eind 2007 deden twee studenten bouwkunde onderzoek, waarna de SGP-fractie het college vragen stelde over de haalbaarheid.

Het college antwoordde destijds dit een sympathiek idee te vinden, maar herinvulling van het stationsgebied in een breder kader te willen plaatsen. ,,Daarbij moet ook de mogelijk vrijkomende locatie van Rijnvallei worden betrokken. Tegen die achtergrond willen wij ons nu nog niet vastleggen op een bepaalde optie”, aldus het college destijds.

Volgende pagina: Verenigingsblad 2008  Volgende pagina: Activiteiten