Het laatste nieuws

Pagina 1 van 31  >  >>

okt 19, 2019
Categorie: General
Ingezonden door: hoenderdaal

I.v.m. de goede samenwerking van onze Vereniging met Museum Nairac is een  tabblad op deze site toegevoegd met daarop de nieuwste activiteiten van het museum.

Van 18 oktober 2019 t.m. 22 februari 2020: Merel Jansen | Portretten

Tevens de expositie KWARTET!

Recentelijk schonk de heer Henk van der Lee een indrukwekkende verzameling kwartetspellen aan Museum Nairac. Een aanzienlijk deel van deze schenking is vanaf 21 november in Museum Nairac te bewonderen.


jul 3, 2019
Categorie: General
Ingezonden door: hoenderdaal

Op 3 juli kregen de heer en mevr. van Diermen de Voortse Waerderingh uitgereikt door Plaatselijk Belang Voorthuizen en de Vereniging Oud Barneveld voor hun prachtig gerestaureerde huis "Erica" aan de Hoofdstraat.

dec 12, 2018
Categorie: General
Ingezonden door: hoenderdaal

Op 12 december kregen de heer en mevrouw den Boon de Pluim 2018 uitgereikt door Plaatselijk Belang en de Vereniging Oud Barneveld vanwege het door hen prachtig gerestaureeerde pand Spoorstraat 1.

 

(Oud) nieuws

feb 27, 2010

Geef Barneveld haar station terug


Uit Barneveldse Kant 27-02-2010

Initiatief van oud-huisarts Jan Aalders


BARNEVELD - Sinds het oude stationsgebouw in Barneveld in 1978 gesloopt is, biedt het stationsgebied een treurige aanblik. Het zou prachtig zijn als op deze plek oude tijden herleven en het historische gebouw terugkeert.

 

Categorie: Algemeen
Ingezonden door: christiaan

Door Wouter van Dijk

 

Dat stelt de Barneveldse oud-huisarts Jan Aalders, die zich hard wil maken voor herstel van het station.

,,Ik woon sinds 1971 in Barneveld. Destijds stond hier nog een prachtig station met een grote loods ernaast. Sinds de sloop van het gebouw zeven jaar later voel ik nog altijd een beetje weemoed. Het is zo ontzettend jammer dat er nu slechts een snackbar staat met veel fietsen ernaast.” Hij is niet de enige die er zo over denkt. ,,Als oud-huisarts ken ik veel mensen en overal hoor ik hetzelfde geluid. Het oorspronkelijke gebouw zou veel beter passen bij de omgeving, de historische panden van onder meer Het Schaap, De Hebberd en de woningen aan de Spoorstraat.”

 

Voor Aalders een goede reden om een tweede stap te nemen en na te denken over de haalbaarheid. ,,Daarom heb ik verschillende vooraanstaande Barnevelders gebeld, onder wie ondernemer Wouter van Manen, bestuurslid Ton Janse van Vereniging Oud Barneveld, raadsleden Jaap Beijer en Dick van Rheenen en directeur Jos Meesters van de woningstichting. Ik hoor veel positieve geluiden, maar ook hier en daar twijfel over de haalbaarheid van het plan. Daarom wil ik een oproep doen aan de politiek om eens goed na te denken of dit plan financieel onderbouwd kan worden. Misschien is het mogelijk een actiegroep te starten of er via een erfpachtvorm met verschillende ondernemers een gezamenlijk project van te maken, wellicht in combinatie met snackbar McLevi’s.”

 

Om zijn ideeën kracht bij te zetten wil Aalders hier maandagavond tijdens het derde lijsttrekkersdebat van de gemeente Barneveld en de Barneveldse Krant aandacht voor vragen. ,,Ik heb geen concreet plan, maar je moet met zo’n discussie toch ergens starten.”Aalders is niet de eerste die droomt over een herleving van het oude station. Eind 2007 deden twee studenten bouwkunde onderzoek, waarna de SGP-fractie het college vragen stelde over de haalbaarheid.

Het college antwoordde destijds dit een sympathiek idee te vinden, maar herinvulling van het stationsgebied in een breder kader te willen plaatsen. ,,Daarbij moet ook de mogelijk vrijkomende locatie van Rijnvallei worden betrokken. Tegen die achtergrond willen wij ons nu nog niet vastleggen op een bepaalde optie”, aldus het college destijds.

Volgende pagina: Verenigingsblad 2008  Volgende pagina: Activiteiten