Het laatste nieuws

Pagina 1 van 32  >  >>

jun 8, 2020
Categorie: General
Ingezonden door: hoenderdaal

I.v.m. de goede samenwerking van onze Vereniging met Museum Nairac is een  tabblad op deze site toegevoegd met daarop de nieuwste activiteiten van het museum.

I.v.m. de Coronamaatregelen uw komst gaarne via de website of telefonisch (0342-415666) aankondigen!

dec 18, 2019
Categorie: General
Ingezonden door: hoenderdaal

O

Op 18 december kregen Jan en Gera Siemeling-van Reenen de Pluim 2019 uitgereikt door Plaatselijk Belang en Ver. Oud Barneveld.

jul 3, 2019
Categorie: General
Ingezonden door: hoenderdaal

Op 3 juli kregen de heer en mevr. van Diermen de Voortse Waerderingh uitgereikt door Plaatselijk Belang Voorthuizen en de Vereniging Oud Barneveld voor hun prachtig gerestaureerde huis "Erica" aan de Hoofdstraat.

 

(Oud) nieuws

apr 15, 2010

‘Station binnen vier jaar terug’


uit Barneveldse Krant 14-04-2010

Twee lokale bedrijven willen bouwen

BARNEVELD - Twee Barneveldse bouwbedrijven willen het historische stationsgebouw in Barneveld op de oude plek herbouwen. Binnen vier jaar kan dat voor elkaar zijn. De Nederlandse Spoorwegen (NS) moeten echter nog groen licht geven.

Categorie: Algemeen
Ingezonden door: christiaan
Twee historische foto’s van het oude station Barneveld Centrum. Links het station omstreeks 1915-1930, rechts omstreeks 1946-1951.

Door Wouter van Dijk

 

Dat maakt wethouder Gerrit Tijmensen bekend. ,,Naar aanleiding van de oproep van oud-

huisarts Jan Aalders zo’n anderhalve maand geleden hebben zich twee Barneveldse aannemers gemeld die het gebouw willen bouwen en financieren”, zegt hij. ,,Daarmee wordt het plan om het identieke gebouw weer te herbouwen een stuk concreter.”

Bouwbedrijf Snitselaar wordt genoemd als één van de twee bedrijven. ,,Ik vind het inderdaad een zeer interessant project, meer kan ik er nu nog niet over zeggen”, aldus eigenaar

Gradus Snitselaar.

De gemeente loopt al jaren met het plan om het historische pand, dat in 1978 werd gesloopt, te herbouwen. ,,Maar sluitstuk in deze discussie was de financiering. Daar lijkt nu dus een oplossing te zijn gevonden”, zegt Tijmensen. Aalders: ,,Naar aanleiding van mijn oproep in de Barneveldse Krant kwamen de verzoeken en steunbetuigingen bij mij binnen. Het is duidelijk dat veel Barnevelders het gebouw graag terug zouden zien zoals het vroeger was. Ik heb direct contact gezocht met de wethouder. Naast de oud-huisarts maakte ook de fractie van de SGP zich eerder hard voor mogelijke herbouw van het station.

Eerst moet nog overleg plaatsvinden met de NS, eigenaar van de grond. ,,In principe is de NS positief, maar we krijgen nog te maken met een zogenoemde spoorwegbouwmeester, een afdeling binnen NS die zich puur bezighoudt met het soort gebouwen langs spoorlijnen”, zegt Tijmensen. ,,Deze afdeling, die binnen NS een zware stem heeft, ziet bij nieuwbouw over het algemeen liever moderne architectuur in plaats van herbouw van historische bouwwerken.” Toch denkt de wethouder een goede kans te maken. ,,We gaan nu hard aan de slag om met een goed plan te komen. Argumenten van onze kant zijn dat het historische gebouw aansluit bij het centrum en bij de historische panden aan de Spoorstraat. Daarnaast is er veel steun vanuit de samenleving.” Ook gesprekken met ProRail en Connexxion zijn al gevoerd, meldt de wethouder. ,,Deze partijen staan positief tegenover het plan.”

Volgende pagina: Verenigingsblad 2008  Volgende pagina: Activiteiten