Het laatste nieuws

Pagina 1 van 30  >  >>

okt 9, 2017
Categorie: General
Ingezonden door: hoenderdaal

Op 21 november om 19.30 uur organiseert de Gemeente Barneveld in samenwerking met de Vereiging Oud Barneveld een info avond voor bezitters en bewoners van een gemeentelijk monument.

Plaats: Museum Nairac

De Monumentenbezitters en bewoners hebben een uitnodiging van de Gemeente Barneveld ontvangen. Mocht dit niet zo zijn dan gaarne bericht. De genodigden kunnen zich voor deze avond opgeven via e mail oudbarneveld@gmail.com

Voor het programma zie onder "Meer".

okt 1, 2017
Categorie: General
Ingezonden door: hoenderdaal

Bezoek aan museum "Het Pakhuis" Ermelo met oa. een expositie  over een recent opgegraven Romeinse legerplaats gevolgd door een bezoek aan Staverden alwaar een huifkartocht door de omgeving gemaakt wordt.

jun 26, 2017
Categorie: General
Ingezonden door: hoenderdaal

I.v.m. de goede samenwerking van onze Vereniging met Museum Nairac is een nieuw tabblad op deze site toegevoegd met daarop de nieuwste activiteiten van het museum.

 

Van 23 juni 2017 tot 21 oktober:


 

Oud Nieuws

sep 15, 2009

Flinke impuls voor platteland


Het landelijk gebied van de gemeente Barneveld krijgt de komende vier jaar een flinke opknapbeurt. Het gaat daarbij met name om de infrastructuur en onderhoud van bijvoorbeeld oude schaapskooien boerderijen. De gemeente Barneveld start hiervoor met het gebiedsprogramma platteland 2009-2013.

Categorie: Algemeen
Ingezonden door: christiaan

In het programma stelt de gemeente een lijst met plannen op voor verbetering van het platteland. Zo moeten op sommige plekken wegen verbeterd worden om zwaar transport naar grotere bedrijven mogelijk te maken. Daarnaast wordt ingestoken op herstel en onderhoud van cultuurhistorische locaties en gebouwen, zoals de grafheuvels op de Veluwe, schaapskooien, oude boerderijen en de wederopbouw van de Puurveense molen in Kootwijkerbroek. Ook moet er onder meer een goed netwerk van fiets-, wandel- en ruiterpaden komen, worden plannen voor nieuwe landgoederen opgesteld, komt er een extra waterberging langs de Esvelderbeek ten noorden van Barneveld en zijn er plannen voor een integrale aanpak van het recreatiegebied rond Zeumeren en wegbeplanting langs gemeentelijke wegen. ,,Al met al betekent dit programma een kwaliteitsimpuls voor het landelijk gebied”, zegt wethouder Aart de Kruijf.

Om de plannen uit te kunnen voeren, wil de gemeente geld inzetten uit het nieuwe Ontwikkelingsfonds Platteland. De gemeenteraad ging vorige week akkoord met de totstandkoming van dit fonds waarin de gemeente in eerste instantie 500.000 euro stort en vervolgens 50.000 euro per jaar. Daarnaast wordt het fonds ook aangevuld door agrariërs wanneer op hun initiatief functieverandering optreedt. Wanneer stallen gesloopt worden en er nieuwbouw voor bewoning in de plaats komt, betaalt de initiatiefnemer tien euro per kubieke meter nieuwbouw aan dit fonds.

Verder doet de gemeente een beroep op de provincie Gelderland. ,,Wanneer er een definitief uitvoeringsprogramma is opgesteld, leggen we deze voor bij de provincie om zo subsidie aan te vragen”, zegt de wethouder. De gemeente verwacht voor de projecten tussen de 50 en 75 procent subsidie te krijgen. De bedoeling is dat het uitvoeringsprogramma volgend jaar gereed is.

Volgende pagina: Verenigingsblad 2008  Volgende pagina: Activiteiten