Het laatste nieuws

Pagina 1 van 31  >  >>

okt 19, 2019
Categorie: General
Ingezonden door: hoenderdaal

I.v.m. de goede samenwerking van onze Vereniging met Museum Nairac is een  tabblad op deze site toegevoegd met daarop de nieuwste activiteiten van het museum.

Van 18 oktober 2019 t.m. 22 februari 2020: Merel Jansen | Portretten

Tevens de expositie KWARTET!

Recentelijk schonk de heer Henk van der Lee een indrukwekkende verzameling kwartetspellen aan Museum Nairac. Een aanzienlijk deel van deze schenking is vanaf 21 november in Museum Nairac te bewonderen.


jul 3, 2019
Categorie: General
Ingezonden door: hoenderdaal

Op 3 juli kregen de heer en mevr. van Diermen de Voortse Waerderingh uitgereikt door Plaatselijk Belang Voorthuizen en de Vereniging Oud Barneveld voor hun prachtig gerestaureerde huis "Erica" aan de Hoofdstraat.

dec 12, 2018
Categorie: General
Ingezonden door: hoenderdaal

Op 12 december kregen de heer en mevrouw den Boon de Pluim 2018 uitgereikt door Plaatselijk Belang en de Vereniging Oud Barneveld vanwege het door hen prachtig gerestaureeerde pand Spoorstraat 1.

 

(Oud) nieuws

mei 3, 2010

Bevrijding uitgebreid herdacht Programma Voorthuizen Liberation 1945


uit de Barneveldse Krant 03-05-2010

VOORTHUIZEN/BARNEVELD/KOOTWIJKERBROEK - De Stichting ‘Voorthuizen Liberation 1945’ levert de komende dagen op verschillende manieren een bijdrage aan de herdenkingen en festiviteiten rond 65 jaar bevrijding in Voorthuizen, Barneveld en Kootwijkerbroek. Een overzicht.

Categorie: Streek
Ingezonden door: christiaan
In Brasserie Buitenlust is deze week een expositie te zien van militaire attributen uit de oorlog.

Foto: Stefan de Vogel

Dinsdag 4 mei:

10.00-17.00 uur: Exposities in/bij Brasserie Buitenlust aan de Hoofdstraat 89 in Voorthuizen. De binnententoonstelling is ingericht door drie bestuursleden van historische vereniging Oud Barneveld. Het gaat om militaire attributen uit de Tweede Wereldoorlog.

De buitententoonstelling - op het parkeerterrein - bestaat uit motoren en zijspanmotoren van het Canadese, Duitse en Nederlandse leger uit de vorige eeuw.

13.00-17.00 uur: Tankrouteritten per fiets. Start bij Buitenlust.

19.30 uur: Medewerking aan het programma van het Oranjecomité Kootwijkerbroek in De Essenburcht. Zaal open om 19.00 uur, aanvang 19.30 uur. Onderdelen: voordracht door wethouder Evert de Graaf uit Putten;

Dodenherdenking; vertoning dvd’s over het verzetswerk in de oorlog door Gert van Ee sr. en zijn verzetsgroep rond Kootwijkerbroek; vertoning dvd’s over de gevechten rond Gelkenhorst en de bevrijding van Wessel, Garderbroek en Wencop.

Kaarten zijn af te halen bij de receptie van De Essenburcht.

Woensdag 5 mei:

10.00-17.00 uur: Exposities in/bij Brasserie Buitenlust (zie 4 mei).

10.00 uur: Presentaties in de gereformeerde kerk. Algemene informatie over de gebeurtenissen langs de route van de Canadese tanks op 16 en 17 april 1945, tussen de gemeentegrenzen van Barneveld met Ede en Nijkerk/Putten; vragen en discussies mogelijk; orgelmuziek door Evert van de Veen; mogelijkheid tot kennismakingen, uitwisselen van ervaringen en souvenirs uit Tweede Wereldoorlog; video van de ooggetuigenverslagen van de gevechten rond het noordelijke deel van de Kerkstraat en op landgoed Blankensgoed; aansluitend de video met het ooggetuigeverslag van het fusilleren van verzetsheld Paul Kamphuis in november 1944.

 

13.00 uur: Opening tankroute-ritten door burgemeester Jos Houben. Deze ritten met gemotoriseerde voertuigen starten vanaf Brasserie Buitenlust en worden gereden met historische militaire voertuigen, motoren en personenwagens. Colonne eindigt op Raadhuisplein in Barneveld.

13.15 uur: Medewerking aan het programma van de Oranjestichting Barneveld: optocht door het centrum met muziek en militaire vervoermiddelen van onder meer Green Sparks en War-Horses met veteranen naar het Raadhuisplein; maken van een erehaag van militaire vervoermiddelen met veteranen ter opluistering van de gebeurtenissen op het Raadhuisplein; ontsteken van het bevrijdingsvuur door burgemeester Houben om circa 14.00 uur; serenades van muziekverenigingen; optreden koor Qua Papet Orbis; oplaten van ballonnen door kinderen.

13.00-17.00 uur: Tankrouteritten met gemotoriseerde voertuigen.

Donderdag 6 mei:

10.00-17.00 uur: Exposities in/bij Brasserie Buitenlust.

13.00-17.00 uur: Tankrouteritten vanaf Buitenlust met gemotoriseerde voertuigen langs zogenoemde ‘Points of Interest’ met videopresentaties en toelichtingen door ooggetuigen.

Om mee te kunnen rijden, dienen geïnteresseerden ter plaatse een vrijwaringsverklaring te ondertekenen. Minderjarigen moeten worden vergezeld door een ouder. 19.30 uur: Medewerking aan het programma van de Oranjestichting Barneveld in het Schaffelaartheater. Zelfde programma als 4 mei in Kootwijkerbroek, met uitzondering van de Dodenherdenking.

Vrijdag 7 mei:

10.00-17.00 uur: Exposities in/bij Brasserie Buitenlust.

10.00 uur: Presentaties in de gereformeerde kerk.

13.00-17.00 uur: Tankrouteritten met gemotoriseerde voertuigen.

Zaterdag 8 mei:

10.00-15.00 uur: Exposities in/bij Brasserie Buitenlust.

10.00-15.00 uur: Tankrouteritten met gemotoriseerde voertuigen.

 

Meer informatie: www.oudbarneveld.nl, www.voorthuizenliberation1945.nl, www.oranjeverenigingvoorthuizen.nl ,

www.oranjestichtingbarneveld.nl en www.voorthuizen-tattoo.nl In Brasserie Buitenlust is deze week een expositie te zien van militaire attributen uit de oorlog.

Volgende pagina: Verenigingsblad 2008  Volgende pagina: Activiteiten