Het laatste nieuws

Pagina 1 van 31  >  >>

okt 19, 2019
Categorie: General
Ingezonden door: hoenderdaal

I.v.m. de goede samenwerking van onze Vereniging met Museum Nairac is een  tabblad op deze site toegevoegd met daarop de nieuwste activiteiten van het museum.

Van 18 oktober 2019 t.m. 22 februari 2020: Merel Jansen | Portretten

Tevens de expositie KWARTET!

Recentelijk schonk de heer Henk van der Lee een indrukwekkende verzameling kwartetspellen aan Museum Nairac. Een aanzienlijk deel van deze schenking is vanaf 21 november in Museum Nairac te bewonderen.


jul 3, 2019
Categorie: General
Ingezonden door: hoenderdaal

Op 3 juli kregen de heer en mevr. van Diermen de Voortse Waerderingh uitgereikt door Plaatselijk Belang Voorthuizen en de Vereniging Oud Barneveld voor hun prachtig gerestaureerde huis "Erica" aan de Hoofdstraat.

dec 12, 2018
Categorie: General
Ingezonden door: hoenderdaal

Op 12 december kregen de heer en mevrouw den Boon de Pluim 2018 uitgereikt door Plaatselijk Belang en de Vereniging Oud Barneveld vanwege het door hen prachtig gerestaureeerde pand Spoorstraat 1.

 

(Oud) nieuws

sep 3, 2010

Plan voor ‘oud’ station krijgt vorm


Uit Barneveldse Krant 01-09-2010

BARNEVELD - Het plan voor herbouw van het historische stationsgebouw van Barneveld neemt concrete vormen aan. De financiering is rond en een bouwbedrijf wil aan de slag.

Categorie: Algemeen
Ingezonden door: christiaan

Door Wouter van Dijk

Dat meldt de Barneveldse oud-huisarts Jan Aalders, die zich hard maakt voor dit project. ,,We hebben inmiddels de Stichting Herbouw Historisch Station Barneveld Centrum in het leven geroepen. Deze stichting, die maandag 13 september formeel wordt ingeschreven bij notaris Dangremond, fungeert als formeel aanspreekpunt en opdrachtgever voor de herbouw van het historische station, dat in 1978 gesloopt werd. We hebben inmiddels een bouwbedrijf geselecteerd dat aan de slag wil en we hebben een financierder gevonden die mee wil werken en die de financiële risico’s draagt. Namen willen we nu nog niet noemen.”

Het uiterlijk van het stationsgebouw is gebaseerd op historische gegevens van het oorspronkelijke station. De basis vormt een afstudeerproject van de twee oud-

studenten bouwkunde Anton Fraanje en Pieter Stam.

Inmiddels ligt er nu ook een haalbaarheidsplan. Aalders: ,,Er is contact gezocht met spoorwegbeheerder ProRail en de Nederlandse Spoorwegen, waarbij alle wensen en eisen van deze partijen geïnventariseerd zijn, zodat we later niet voor verrassingen komen te staan. Het plan ziet er goed uit, het wachten is nu alleen nog op groen licht van de NS, eigenaar van de grond.” Een zogenoemde spoorwegbouwmeester binnen NS, die nieuwbouw van panden langs spoorlijnen beoordeelt, moet zijn goedkeuring geven. ,,We hebben zeer binnenkort weer contact hierover.”

Waar het nieuwe ‘oude’ station moet komen, is volgens Aalders ook zo goed als duidelijk. ,,Ongeveer tussen het huidige station en de Albert Heijn in. Daar is de meeste ruimte. Op de historische plek, schuin tegenover restaurant Het Schaap, is voor dit gebouw naar ons idee te weinig plek. Verder is het plan om onder het nieuwe station een ruime fietskelder te realiseren.”

Wat er met het huidige stationsgebouw moet gebeuren, is nog niet duidelijk.

Aalders: ,,Wat ons betreft kan realisatie snel starten wanneer NS akkoord is. We krijgen vanuit de Barneveldse samenleving veel steunbetuigingen, onlangs nog vanuit de Barneveldse Middenstands Vereniging. Daaruit concluderen wij dat er draagkracht is voor dit project. Onze insteek is dat het nieuwe station binnen vier jaar gerealiseerd wordt als alles voorspoedig verloopt.’’
Volgende pagina: Verenigingsblad 2008  Volgende pagina: Activiteiten