Het laatste nieuws

Pagina 1 van 31  >  >>

okt 19, 2019
Categorie: General
Ingezonden door: hoenderdaal

I.v.m. de goede samenwerking van onze Vereniging met Museum Nairac is een  tabblad op deze site toegevoegd met daarop de nieuwste activiteiten van het museum.

Van 18 oktober 2019 t.m. 22 februari 2020: Merel Jansen | Portretten

Tevens de expositie KWARTET!

Recentelijk schonk de heer Henk van der Lee een indrukwekkende verzameling kwartetspellen aan Museum Nairac. Een aanzienlijk deel van deze schenking is vanaf 21 november in Museum Nairac te bewonderen.


jul 3, 2019
Categorie: General
Ingezonden door: hoenderdaal

Op 3 juli kregen de heer en mevr. van Diermen de Voortse Waerderingh uitgereikt door Plaatselijk Belang Voorthuizen en de Vereniging Oud Barneveld voor hun prachtig gerestaureerde huis "Erica" aan de Hoofdstraat.

dec 12, 2018
Categorie: General
Ingezonden door: hoenderdaal

Op 12 december kregen de heer en mevrouw den Boon de Pluim 2018 uitgereikt door Plaatselijk Belang en de Vereniging Oud Barneveld vanwege het door hen prachtig gerestaureeerde pand Spoorstraat 1.

 

(Oud) nieuws

dec 1, 2010

Studie stationsgebouw Barneveld


Uit Barneveldse Krant 01-12-2010

‘Bureau kijkt naar inrichting omgeving’

BARNEVELD - Advies- en ingenieursbureau Witteveen en Bos uit Deventer gaat de mogelijkheden onderzoeken voor de herbouw van het voormalige
stationsgebouw in Barneveld. Half januari moet er een inrichtingsplan voor de omgeving van het stationsgebouw liggen.

Categorie: Algemeen
Ingezonden door: christiaan

Door Wouter van Dijk

Dat hebben burgemeester en wethouders besloten. De gemeenteraad had het college tijdens de begrotingsbehandeling gevraagd zich in te spannen om de herbouw van het stationsgebouw mogelijk te maken. ,,Het adviesbureau richt zich vooral op het gebied rondom het stationsgebouw”, zegt wethouder Bram Troost. ,,Dat staat los van het plan voor het gebouw zelf.” De studie kost de gemeente 20.000 euro.

Stichting Herbouw Station

Barneveld Centrum heeft eerder dit jaar al een plan met een financiële onderbouwing ontwikkeld voor de herbouw van het oude stationsgebouw, dat in 1978 werd afgebroken. ,,Maar zo’n plan kun je niet geïsoleerd in zijn omgeving ontwikkelen”, zegt Troost. ,,Het moet duidelijk zijn hoe je de omgeving richting het ‘Kampplein’ (Kampstraat, red.) en de verbinding met het dorpscentrum inricht. Waar laat je de bussen stoppen, hoe richt je de openbare ruimte in, dat soort zaken.”

Ook betrekt het adviesbureau het plan voor een kelder voor 1500 fietsen onder het stationsgebouw in deze studie. ,,Daarbij kijken we niet alleen naar de aanleg van de kelder, maar ook naar de mogelijkheden voor exploitatie en beheer.”

In de afgelopen periode hebben twee oud-studenten bouwkunde de mogelijkheden verkend voor de herbouw. Mede op basis hiervan heeft een aantal inwoners - inmiddels verenigd in de genoemde stichting - het idee verder uitgewerkt.

Zoals gezegd moeten de resultaten van het onderzoek uiterlijk half januari bekend zijn. De NS gaf eerder in deze krant al aan rond die tijd duidelijkheid te willen over de haalbaarheid van het stationsplan in Barneveld.

Dit omdat NS ook een ander project heeft lopen, Prettig Wachten, waarvoor geld uitgetrokken wordt om het bestaande stationsgebouw te verbeteren. NS kan het Barneveldse plan voor herbouw van het stationsgebouw naar eigen zeggen pas beoordelen als er een integraal plan voor het hele gebied is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Volgende pagina: Verenigingsblad 2008  Volgende pagina: Activiteiten