Het laatste nieuws

Pagina 1 van 30  >  >>

okt 9, 2017
Categorie: General
Ingezonden door: hoenderdaal

Op 21 november om 19.30 uur organiseert de Gemeente Barneveld in samenwerking met de Vereiging Oud Barneveld een info avond voor bezitters en bewoners van een gemeentelijk monument.

Plaats: Museum Nairac

De Monumentenbezitters en bewoners hebben een uitnodiging van de Gemeente Barneveld ontvangen. Mocht dit niet zo zijn dan gaarne bericht. De genodigden kunnen zich voor deze avond opgeven via e mail oudbarneveld@gmail.com

Voor het programma zie onder "Meer".

okt 1, 2017
Categorie: General
Ingezonden door: hoenderdaal

Bezoek aan museum "Het Pakhuis" Ermelo met oa. een expositie  over een recent opgegraven Romeinse legerplaats gevolgd door een bezoek aan Staverden alwaar een huifkartocht door de omgeving gemaakt wordt.

jun 26, 2017
Categorie: General
Ingezonden door: hoenderdaal

I.v.m. de goede samenwerking van onze Vereniging met Museum Nairac is een nieuw tabblad op deze site toegevoegd met daarop de nieuwste activiteiten van het museum.

 

Van 23 juni 2017 tot 21 oktober:


 

Oud Nieuws

jan 20, 2011

Conceptplan omgeving historisch station Barneveld Centrum klaar


Uit Barneveldse Krant 20-01-2011

BARNEVELD - De conceptversie van het inrichtingsplan van adviesbureau Witteveen en Bos uit Deventer voor de omgeving van het stationsgebouw bij Barneveld Centrum is gereed.

Categorie: Algemeen
Ingezonden door: christiaan

Dat meldt gemeentewoordvoerder Bertil Rebel. ,,Het is een gedegen plan. We wachten nu op doorgerekende alternatieven, voordat de uitkomsten van het rapport kunnen worden bekendgemaakt”, aldus Rebel. ,,Witteveen en Bos heeft een ‘businesscase’ opgesteld. In dit plan worden de mogelijkheden onderzocht om het stationsgebouw te herbouwen, inclusief de herinrichting van het terrein daaromheen. Daarbij wordt met name gelet op de kosten.”

Stichting Herbouw Station Barneveld Centrum ontwikkelde eerder een plan voor herbouw van het oude station, dat in 1978 werd afgebroken. De nu voorliggende studie richt zich vooral op de omgeving Kampstraat, de verbinding naar het winkelcentrum, locaties voor bussen, inrichting van openbare ruimte en mogelijkheden voor beheer en exploitatie van een fietskelder.

Volgende pagina: Verenigingsblad 2008  Volgende pagina: Activiteiten