Het laatste nieuws

Pagina 1 van 30  >  >>

jun 11, 2018
Categorie: General
Ingezonden door: hoenderdaal

I.v.m. de goede samenwerking van onze Vereniging met Museum Nairac is een nieuw tabblad op deze site toegevoegd met daarop de nieuwste activiteiten van het museum.

Van  29 juni t.m. 27 oktober 2018:


jun 6, 2018
Categorie: General
Ingezonden door: hoenderdaal

Op 6 juni kregen Krijn en Marjo Korving de "Voortse Waerderingh" uitgereikt namens Plaatselijk Belang Voorthuizen en Oud Barneveld voor hun schitterend gerenoveerde en in stand gehouden pand aan de Kerkstraat 50

 

dec 13, 2017
Categorie: General
Ingezonden door: hoenderdaal

Op 13 december 2017 kreeg de familie Bloemendal de "Pluim" uitgereikt door de Vereniging Oud Barneveld in samenwerking met Plaatselijk Belang voor hun schitterend verbouwde boerderij aan de Bloemendaallaan.

 

(Oud) nieuws

sep 7, 2011

‘Update’ gemeente-archief kost 65.000 euro


Uit Barneveldse Krant 7-9-2011

 

BARNEVELD - Om de archieven van de gemeente Barneveld over de periode 1948-1990 in een goede en geordende staat te brengen, trekt de gemeente Barneveld in totaal 65.000 euro uit.

Categorie: Algemeen
Ingezonden door: christiaan
 

Het geld is nodig, vanwege ontstane achterstanden. ,,De toegankelijkheid van de archieven uit deze periode laat te wensen over”, aldus het college. ,,Onvindbaarheid van informatie uit het archief is een risico voor bestuurlijke zorgvuldigheid en verantwoording. Bijvoorbeeld in het geval van gelijke behandeling bij vergunningverlening of zoals in de zaak van de bodemsanering op het terrein van de voormalige gasfabriek.”

Een goed archief dat tevens in een toegankelijke staat verkeert, is een gemeentelijke verplichting volgens de landelijke archiefwet uit 1995. Burgers hebben recht op inzage in de gemeentelijke archieven ouder dan twintig jaar.

Daarnaast is het volgens burgemeester en wethouders ook zinvol. ,,Het archief is als geheugen van de organisatie onmisbaar voor bestuurlijke zorgvuldigheid en continuïteit in de taakuitoefening”, aldus het college. ,,Snel toegankelijke en betrouwbare bedrijfsinformatie bevordert de effectiviteit van werkprocessen en biedt transparantie in de besluitvorming.”

Voor het werk worden onder anderen reïntegratiekrachten ingeschakeld, die hiermee volgens het college de kans krijgen werkervaring op te doen. Een bedrijf wordt ingeschakeld om de benodigde inventaris in te schakelen.

Volgende pagina: Verenigingsblad 2008  Volgende pagina: Activiteiten