Het laatste nieuws

Pagina 1 van 31  >  >>

okt 19, 2019
Categorie: General
Ingezonden door: hoenderdaal

I.v.m. de goede samenwerking van onze Vereniging met Museum Nairac is een  tabblad op deze site toegevoegd met daarop de nieuwste activiteiten van het museum.

Van 18 oktober 2019 t.m. 22 februari 2020: Merel Jansen | Portretten

Tevens de expositie KWARTET!

Recentelijk schonk de heer Henk van der Lee een indrukwekkende verzameling kwartetspellen aan Museum Nairac. Een aanzienlijk deel van deze schenking is vanaf 21 november in Museum Nairac te bewonderen.


jul 3, 2019
Categorie: General
Ingezonden door: hoenderdaal

Op 3 juli kregen de heer en mevr. van Diermen de Voortse Waerderingh uitgereikt door Plaatselijk Belang Voorthuizen en de Vereniging Oud Barneveld voor hun prachtig gerestaureerde huis "Erica" aan de Hoofdstraat.

dec 12, 2018
Categorie: General
Ingezonden door: hoenderdaal

Op 12 december kregen de heer en mevrouw den Boon de Pluim 2018 uitgereikt door Plaatselijk Belang en de Vereniging Oud Barneveld vanwege het door hen prachtig gerestaureeerde pand Spoorstraat 1.

 

(Oud) nieuws

dec 14, 2011

Barneveldse Pluim voor familie Van den Brink


Uit Barneveldse Krant 14-12-2011

BARNEVELD - ,,Het is heel bijzonder dat dit pand zolang bestaat en er ook nog zo goed uitziet”, zei Arjan Hofland vanmorgen over het woonhuis aan de Amersfoortsestraat 30. Het gebouw kreeg van een onafhankelijke commissie de Pluim 2011.

Categorie: Algemeen
Ingezonden door: christiaan

De Pluim werd vanmorgen voor de dertiende keer uitgereikt. Het is een waarderingsprijs die bestaat uit een oorkonde en een koperen schildje voor de gevel. De prijs wordt jaarlijks op initiatief van Plaatselijk Belang Barneveld en Vereniging Oud Barneveld overhandigd aan personen die ervoor hebben gezorgd dat een karakteristiek Barnevelds pand behouden blijft.

Het woonhuis aan de Amersfoortsestraat is ooit een boerderij geweest. Het pand staat sinds 2006 op de gemeentelijke monumentenlijst.

,,Een particulier die een pand als dit zolang onderhoudt, dat zie je niet vaak meer. Heel bijzonder, ze verdienen zeker een pluim”, reageerde Ad Guldie namens Plaatselijk Belang.

Eigenaren Willem en Roelie van den Brink zijn trots. ,,Deze oude boerderij is omstreeks het jaar 1850 gebouwd. Wij zijn er zelf in 1979 komen wonen met de bedoeling het zoveel mogelijk in de oude staat te laten, of te herstellen”, zegt Willem van den Brink. ,,Het is een eer om de Pluim te krijgen, zoiets verwacht je niet.”

De Pluim werd vorig jaar uitgereikt aan het echtpaar Carl Koetsier en Edith van der Woerd, bewoners van de oude dokterswoning aan de Emmastraat 62.

Op de foto de winnaars met bestuursleden van vereniging Oud Barneveld en Plaatselijk Belang.

 

 

 

 

 

 

 

Volgende pagina: Verenigingsblad 2008  Volgende pagina: Activiteiten