Het laatste nieuws

Pagina 1 van 30  >  >>

okt 9, 2017
Categorie: General
Ingezonden door: hoenderdaal

Op 21 november om 19.30 uur organiseert de Gemeente Barneveld in samenwerking met de Vereiging Oud Barneveld een info avond voor bezitters en bewoners van een gemeentelijk monument.

Plaats: Museum Nairac

De Monumentenbezitters en bewoners hebben een uitnodiging van de Gemeente Barneveld ontvangen. Mocht dit niet zo zijn dan gaarne bericht. De genodigden kunnen zich voor deze avond opgeven via e mail oudbarneveld@gmail.com

Voor het programma zie onder "Meer".

okt 1, 2017
Categorie: General
Ingezonden door: hoenderdaal

Bezoek aan museum "Het Pakhuis" Ermelo met oa. een expositie  over een recent opgegraven Romeinse legerplaats gevolgd door een bezoek aan Staverden alwaar een huifkartocht door de omgeving gemaakt wordt.

jun 26, 2017
Categorie: General
Ingezonden door: hoenderdaal

I.v.m. de goede samenwerking van onze Vereniging met Museum Nairac is een nieuw tabblad op deze site toegevoegd met daarop de nieuwste activiteiten van het museum.

 

Van 23 juni 2017 tot 21 oktober:


 

Oud Nieuws

dec 14, 2011

Barneveldse Pluim voor familie Van den Brink


Uit Barneveldse Krant 14-12-2011

BARNEVELD - ,,Het is heel bijzonder dat dit pand zolang bestaat en er ook nog zo goed uitziet”, zei Arjan Hofland vanmorgen over het woonhuis aan de Amersfoortsestraat 30. Het gebouw kreeg van een onafhankelijke commissie de Pluim 2011.

Categorie: Algemeen
Ingezonden door: christiaan

De Pluim werd vanmorgen voor de dertiende keer uitgereikt. Het is een waarderingsprijs die bestaat uit een oorkonde en een koperen schildje voor de gevel. De prijs wordt jaarlijks op initiatief van Plaatselijk Belang Barneveld en Vereniging Oud Barneveld overhandigd aan personen die ervoor hebben gezorgd dat een karakteristiek Barnevelds pand behouden blijft.

Het woonhuis aan de Amersfoortsestraat is ooit een boerderij geweest. Het pand staat sinds 2006 op de gemeentelijke monumentenlijst.

,,Een particulier die een pand als dit zolang onderhoudt, dat zie je niet vaak meer. Heel bijzonder, ze verdienen zeker een pluim”, reageerde Ad Guldie namens Plaatselijk Belang.

Eigenaren Willem en Roelie van den Brink zijn trots. ,,Deze oude boerderij is omstreeks het jaar 1850 gebouwd. Wij zijn er zelf in 1979 komen wonen met de bedoeling het zoveel mogelijk in de oude staat te laten, of te herstellen”, zegt Willem van den Brink. ,,Het is een eer om de Pluim te krijgen, zoiets verwacht je niet.”

De Pluim werd vorig jaar uitgereikt aan het echtpaar Carl Koetsier en Edith van der Woerd, bewoners van de oude dokterswoning aan de Emmastraat 62.

Op de foto de winnaars met bestuursleden van vereniging Oud Barneveld en Plaatselijk Belang.

 

 

 

 

 

 

 

Volgende pagina: Verenigingsblad 2008  Volgende pagina: Activiteiten