Het laatste nieuws

Pagina 1 van 30  >  >>

dec 13, 2017
Categorie: General
Ingezonden door: hoenderdaal

Op 13 december 2017 kreeg de familie Bloemendal de "Pluim" uitgereikt door de Vereniging Oud Barneveld in samenwerking met Plaatselijk Belang voor hun schitterend verbouwde boerderij aan de Bloemendaallaan.

okt 23, 2017
Categorie: General
Ingezonden door: hoenderdaal

I.v.m. de goede samenwerking van onze Vereniging met Museum Nairac is een nieuw tabblad op deze site toegevoegd met daarop de nieuwste activiteiten van het museum.

Van 3 november 2017 t.m. 3 maart 2018:


mei 11, 2017
Categorie: General
Ingezonden door: hoenderdaal

Op 11 mei 2017 werd  in samenwerking met Plaatselijk Belang in Voorthuizen de "Voortse Waerderingh" uitgereikt aan notaris Mindert Pool n.a.v. de renovatie van het in 1937 gebouwde "Het Veluws Fotohuis".

 

(Oud) nieuws

okt 15, 2009

Geschiedenisquiz over ‘Oorlog en Vrede’


Uit Barneveldse Krant 10-14-2009

BARNEVELD - Mensen die graag hun historische kennis over Barneveld willen testen, kunnen op woensdag 21 oktober meedoen aan de vijfde editie van de Barneveldse Geschiedenisquiz. De organisatie is traditiegetrouw in handen van de bibliotheek en het Gemeentearchief, die worden bijgestaan door de winnaar van de afgelopen drie edities

Categorie: Algemeen
Ingezonden door: christiaan

De quiz vindt plaats tijdens de landelijke Week van de Geschiedenis, die in het teken staat van ‘Oorlog en Vrede’.

Binding

Sommige vragen die op 21 oktober de revue passeren, sluiten aan op dit thema. Daarnaast kunnen deelnemers vragen van meer algemene aard verwachten die specifiek Barnevelds zijn of vanuit Barneveld een binding hebben met de algemene geschiedenis. Om alvast een voorproefje te krijgen van het soort vragen, zijn er historische vragen te vinden op de website van de bibliotheek via www.bibliotheekbarneveld.nl. De vragen worden met enige regelmaat vervangen.

Documentaire

De quiz wordt dit jaar gepresenteerd door freelance journalist Annelies Barendrecht en Priscilla van Leeuwen, conservator van Veluws Museum Nairac. Na de vragenrondes wordt een documentaire van Ton Lokker vertoond.

In deze dertig minuten durende film staan de feestelijkheden rond de bevrijding van Barneveld centraal. Aansluitend neemt voormalig gemeentearchivaris Gerjan Crebolder de antwoorden op de vragen in vogelvlucht door. In de tussentijd buigt de zeskoppige jury zich over de antwoorden van de deelnemers. Notaris Pool maakt aansluitend de winnaar bekend.

Plaats van handeling is de bibliotheek, gevestigd aan de Nieuwstraat 29 in Barneveld. De avond duurt van 19.45 tot 22.15 uur. De zaal gaat open om 19.30 uur.

Opgeven

Aanmelden voor de Barneveldse Geschiedenisquiz 2009 kan online via de website www.bibliotheekbarneveld.nl/page/Online-aanmelden-geschiedenisquiz.htm. Kandidaten kunnen zich ook opgeven bij de balie in één van de drie bibliotheekvestigingen in de gemeente Barneveld.
Volgende pagina: Verenigingsblad 2008  Volgende pagina: Activiteiten