Het laatste nieuws

Pagina 1 van 31  >  >>

okt 19, 2019
Categorie: General
Ingezonden door: hoenderdaal

I.v.m. de goede samenwerking van onze Vereniging met Museum Nairac is een  tabblad op deze site toegevoegd met daarop de nieuwste activiteiten van het museum.

Van 18 oktober 2019 t.m. 22 februari 2020: Merel Jansen | Portretten

Tevens de expositie KWARTET!

Recentelijk schonk de heer Henk van der Lee een indrukwekkende verzameling kwartetspellen aan Museum Nairac. Een aanzienlijk deel van deze schenking is vanaf 21 november in Museum Nairac te bewonderen.


jul 3, 2019
Categorie: General
Ingezonden door: hoenderdaal

Op 3 juli kregen de heer en mevr. van Diermen de Voortse Waerderingh uitgereikt door Plaatselijk Belang Voorthuizen en de Vereniging Oud Barneveld voor hun prachtig gerestaureerde huis "Erica" aan de Hoofdstraat.

dec 12, 2018
Categorie: General
Ingezonden door: hoenderdaal

Op 12 december kregen de heer en mevrouw den Boon de Pluim 2018 uitgereikt door Plaatselijk Belang en de Vereniging Oud Barneveld vanwege het door hen prachtig gerestaureeerde pand Spoorstraat 1.

 

(Oud) nieuws

jun 8, 2016

Excursie Gorinchem/Slot Loevestein


Op 28 mei was er een zeer geslaagde excursie naar Gorinchem en het Slot Loevestein.

Het weer werkte enorm mee.

Klik hierop voor wat foto's

Categorie: General
Ingezonden door: hoenderdaal

Op 28 mei j.l. vond onze jaarlijkse dagexcursie plaats. Om 08.30 vertrokken we met ongeveer 30 deelnemers vanuit Barneveld naar Gorinchem waar we om precies 10.00 uur aankwamen.

Wij genoten eerst van koffie of thee met gebak in restaurant "De Hoofdwacht". Daarna werden we door twee stadsgidsen opgehaald voor het maken van een stadswandeling. Deze voerden ons langs allerlei historisch interessante plekjes in deze oude stad. Het bleek o.a dat de heren van Arkel in de late middeleeuwen hier een belangrijke rol hebben gespeeld.

Voor de lunch keerden we terug naar restaurant "De Hoofdwacht".

Het middagprogramma vermeldde een bezoek aan slot Loevestein. We stapten eerst op de veerboot naar Woudrichem en moesten daar overstappen op een kleiner bootje. Al gauw doemde het imposante kasteel, dat lange tijd als gevangenis dienst deed, op aan de horizon. Hier aangekomen kregen we een interessante rondleiding. Op de vraag waar nu de echte boekenkist is, waarin eens de beroemde Hugo de Groot is ontsnapt, moest men het antwoord schuldig blijven. Er is hier alleen nog een replica van te zien.

Op de terugweg hadden we nog even tijd om een rondwandeling door het oude stadje Woudrichem te maken. Daarna bracht de veerboot ons weer over de Waal naar Gorinchem, waar de bus klaar stond voor de terugreis naar Barneveld.

Het was, aan de reacties van de deelnemers te horen, een heel geslaagde dag. En het weer bleef, ondanks de voorspelde buien, heerlijk zonnig en warm.

Loevestein

 

 

Volgende pagina: Verenigingsblad 2008  Volgende pagina: Activiteiten