Pluim 2011 voor familie Van den Brink

De Pluim werd vanmorgen voor de dertiende keer uitgereikt. Het is een waarderingsprijs die bestaat uit een oorkonde en een koperen schildje voor de gevel. De prijs wordt jaarlijks op initiatief van Plaatselijk Belang Barneveld en Vereniging Oud Barneveld overhandigd aan personen die ervoor hebben gezorgd dat een karakteristiek Barnevelds pand behouden blijft.

Het woonhuis aan de Amersfoortsestraat is ooit een boerderij geweest. Het pand staat sinds 2006 op de gemeentelijke monumentenlijst.

,,Een particulier die een pand als dit zolang onderhoudt, dat zie je niet vaak meer. Heel bijzonder, ze verdienen zeker een pluim”, reageerde Ad Guldie namens Plaatselijk Belang.

Eigenaren Willem en Roelie van den Brink zijn trots. ,,Deze oude boerderij is omstreeks het jaar 1850 gebouwd. Wij zijn er zelf in 1979 komen wonen met de bedoeling het zoveel mogelijk in de oude staat te laten, of te herstellen”, zegt Willem van den Brink. ,,Het is een eer om de Pluim te krijgen, zoiets verwacht je niet.”

De Pluim werd vorig jaar uitgereikt aan het echtpaar Carl Koetsier en Edith van der Woerd, bewoners van de oude dokterswoning aan de Emmastraat 62.

Op de foto de winnaars met bestuursleden van vereniging Oud Barneveld en Plaatselijk Belang.