Museum Nairac

Vereniging Oud Barneveld  heeft een goed samenwerkingsverband met Museum Nairac te Barneveld.

Naast de vaste tentoonstelling met 9 themakamers betreffende Barneveld en alles wat daarmee te maken heeft, en een grote archeologische expositie, eigenlijk een voortzetting van de verzameling van Burgemeester Nairac, zijn er 2 zalen bestemd voor wisseltentoonstellingen.

Voor nadere gegevens betreffende activiteiten in deze weken in Museum Nairac klik dan hierop.

Meer informatie via de website of telefonisch 0342-415666.

albrecht genin | ocean stories

06 maart 2024 – 22 juni 2024

Gedurende zijn leven, voornamelijk werkend in zijn studio’s in Berlijn, Duitsland en Nong Khai, Thailand, heeft Albrecht Genin (Oldenburg 1945 – Berlijn 2013) een indrukwekkend oeuvre opgebouwd. Ver verwijderd van artistieke trends, musea, kunstcritici en galerijen wist Genin de realiteit van het leven om te zetten in een leefbare fantasie. Vanaf het begin koos Genin voor gedrukte materialen zoals bijbels, wetboeken, kaarten, bladmuziek en kasboeken om op te werken.
Zijn werken zijn in wezen visualisaties van de verhalen die Genin zag gedurende zijn leven in onder andere Duitsland, Thailand en Afghanistan.

Genin wil graag de complexe wereld terugbrengen tot de essentie. Niet vanuit een filosofisch ’terug naar de natuur’ standpunt, maar eenvoudigweg omdat de wereld al complex genoeg is. Deze wens illustreert zijn werk. Al zijn werk is vereenvoudigd en direct op papier gezet. Genin werkt niet graag met een witte basis en gaf de voorkeur aan werken op bedrukte materialen; een bijbelpagina, bladmuziek, een geografische kaart of een oud wetboek.

Meer info