Museum Nairac

Vereniging Oud Barneveld  heeft een goed samenwerkingsverband met Museum Nairac te Barneveld.

Naast de vaste tentoonstelling met 9 themakamers betreffende Barneveld en alles wat daarmee te maken heeft, en een grote archeologische expositie, eigenlijk een voortzetting van de verzameling van Burgemeester Nairac, zijn er 2 zalen bestemd voor wisseltentoonstellingen.

Voor nadere gegevens betreffende aktiviteiten in deze weken in Museum Nairac klik dan hierop.

Meer informatie via de website of telefonisch 0342-415666.

Van 15-5-2022 tot 17-9-2022 de nieuwe wisseltentoonstelling ‘Terug naar de Toekomst’

Na maanden thuiswerken, thuisblijven, niet naar buiten mogen of kunnen en de musea en galeries dicht, willen we naar buiten. Het beeld van de kunstenaar die in het atelier of op een zolder in afzondering aan het werk is, was in deze afgelopen periode voor het eerst wél de werkelijkheid.

Terwijl de meeste mensen bezig waren met thuis-studie, waren kunstenaars bezig met een studie van het huis. Kunstenaars kijken om zich heen, observeren hun omgeving en verbeelden die ervaringen in kunst. Zij hebben ruim de tijd gehad om het huis en de omgeving te bestuderen. Dit heeft veel intrigerend nieuw werk opgeleverd. Even stilstaan, die omgeving in je opnemen en verder waar we gebleven waren, terug naar de toekomst.

Deze tentoonstelling laat zowel eerder werk zien, als werk gemaakt tijdens de pandemie. Het biedt een referentiepunt, context, hoe kunstenaars op hun omgeving reageren en wat er daarbuiten gebeurt. De recente ontwikkelingen in de wereld gaan ongetwijfeld weer nieuw werk opleveren. Ook daar laten kunstenaars hun unieke visie en perspectief op los, ook nu zullen we de weg terug naar de toekomst weer vinden. 

Met o.a. Wim Biewenga (NL) – James Brown (USA/F/MEX) – Theo Eissens (NL/D) – Aaron van Erp (NL/PY) – Daniele Galliano (IT) – Albrecht Genin (D/THAI) – Jeroen Henneman (NL/IT) – Caroline Hofman (NL/D) – Harry Markusse (NL) – Ruri Matsumoto (J/D) – Raquel Maulwurf (E/NL) – Danaë Moons (NL) – Cornelia Schleime (D/E) – Manfred Schneider (D) – Ingrid Simons (NL) – Roger Wardin (D) – Jan Wattjes (NL)

Gastcurator: Jeroen Dijkstra, Livingstone Gallery The Hague – Berlin