Museum Nairac

Vereniging Oud Barneveld  heeft een goed samenwerkingsverband met Museum Nairac te Barneveld.

Naast de vaste tentoonstelling met 9 themakamers betreffende Barneveld en alles wat daarmee te maken heeft, en een grote archeologische expositie, eigenlijk een voortzetting van de verzameling van Burgemeester Nairac, zijn er 2 zalen bestemd voor wisseltentoonstellingen.

Voor nadere gegevens betreffende activiteiten in deze weken in Museum Nairac klik dan hierop.

Meer informatie via de website of telefonisch 0342-415666.

ingrid simons | midzomernacht

18 september 2023 – 02 februari 2024

In de tentoonstelling Ingrid Simons | Midzomernacht komt de fascinerende samensmelting van dag en nacht tot leven. Haar kunstwerken zijn doordrenkt van de overweldigende kracht van de natuur en het onmetelijke, ruige landschap. Simons onderzoekt de sublieme grootsheid van de natuur en de nederigheid van de mens tegenover dit majestueuze schouwspel, waarbij ze de diepe verbinding tussen mens en natuur verkent.

Voor Simons is schilderen met olieverf en inkt een uiterst fysieke ervaring. Haar schilderijen overstijgen de grenzen van de natuurlijke inspiratiebronnen en worden expressieve ruimtes op zichzelf. Ze put uit de energie en de kracht die ze ervaart in het landschap en tracht die over te brengen op doek en papier.

De tentoonstelling eert de magische Midzomernacht, de langste dag en kortste nacht van het jaar, gevierd door eeuwenoude culturen als de Keltische jaarwielviering. Het symboliseert een tijd van vreugde en overvloed, toen de mens nog dichter bij de natuur stond.

Meer info