Het laatste nieuws

Pagina 1 van 31  >  >>

okt 19, 2019
Categorie: General
Ingezonden door: hoenderdaal

I.v.m. de goede samenwerking van onze Vereniging met Museum Nairac is een  tabblad op deze site toegevoegd met daarop de nieuwste activiteiten van het museum.

Van 18 oktober 2019 t.m. 22 februari 2020: Merel Jansen | Portretten

Tevens de expositie KWARTET!

Recentelijk schonk de heer Henk van der Lee een indrukwekkende verzameling kwartetspellen aan Museum Nairac. Een aanzienlijk deel van deze schenking is vanaf 21 november in Museum Nairac te bewonderen.


jul 3, 2019
Categorie: General
Ingezonden door: hoenderdaal

Op 3 juli kregen de heer en mevr. van Diermen de Voortse Waerderingh uitgereikt door Plaatselijk Belang Voorthuizen en de Vereniging Oud Barneveld voor hun prachtig gerestaureerde huis "Erica" aan de Hoofdstraat.

dec 12, 2018
Categorie: General
Ingezonden door: hoenderdaal

Op 12 december kregen de heer en mevrouw den Boon de Pluim 2018 uitgereikt door Plaatselijk Belang en de Vereniging Oud Barneveld vanwege het door hen prachtig gerestaureeerde pand Spoorstraat 1.

 

(Oud) nieuws

jun 6, 2018

Voortse Waerderingh 2018


Op 6 juni kregen Krijn en Marjo Korving de "Voortse Waerderingh" uitgereikt namens Plaatselijk Belang Voorthuizen en Oud Barneveld voor hun schitterend gerenoveerde en in stand gehouden pand aan de Kerkstraat 50

 

Categorie: General
Ingezonden door: hoenderdaal

Tot een van de weinige panden in Voorthuizen die meer dan 100 jaar oud zijn behoort het boerderijtje aan de Kerkstraat 50. In 1886 werd de eerste steen gelegd door de 16 jarige Rikje Vonhof. Van 1886 tot ca. 1980 was er een timmerbedrijf gevestigd. Tijdens de gevechten in 1945 bleef dit pand als een van de weinigen gespaard.

Marjo en Krijn Korving hebben na de aankoop in 2007, behoudens wat aanpassingen op de deel, het huis in oorspronkelijke staat bewaard. Onlangs zijn de buitenmuren opnieuw gevoegd. In het huis is een museumpje met schoolspullen e.d. gevestigd. Voorts is er een brocante kamer, een ouderwets voorkamertje, een opkamer en een boudoir te bezichtigen.


 

 

 

 


Volgende pagina: Verenigingsblad 2008  Volgende pagina: Activiteiten