Het laatste nieuws

Pagina 1 van 32  >  >>

jul 13, 2021
Categorie: General
Ingezonden door: hoenderdaal

Bericht van de redactie:

In ons laatste boekje (136) is de deadline datum niet juist. I.p.v. 15 juli moet dit 15 augustus zijn. Onze excuses voor deze vergissing.

Hartelijke groeten,

de redactie

 

sep 25, 2020
Categorie: General
Ingezonden door: hoenderdaal

Ivm de goede samenwerking van onze Vereniging met Museum Nairac is een tabblad op deze site toegevoegd met daarop de nieuwste activiteiten van het museum.

I.v.m. de Coronamaatregelen wordt bij uw komst, op verzoek van de GGD, om uw naam en e-mailadres of telefoonnummer gevraagd. De 1,5 meter regel kan in het museum prima gehandhaafd worden.

T.g.v. de langdurige 'Corona-sluiting' van het museum zal deze expositie zeker tot eind van de zomer 2021 verlengd worden.

dec 18, 2019
Categorie: General
Ingezonden door: hoenderdaal

O

Op 18 december kregen Jan en Gera Siemeling-van Reenen de Pluim 2019 uitgereikt door Plaatselijk Belang en Ver. Oud Barneveld.

 

(Oud) nieuws

jun 6, 2018

Voortse Waerderingh 2018


Op 6 juni kregen Krijn en Marjo Korving de "Voortse Waerderingh" uitgereikt namens Plaatselijk Belang Voorthuizen en Oud Barneveld voor hun schitterend gerenoveerde en in stand gehouden pand aan de Kerkstraat 50

 

Categorie: General
Ingezonden door: hoenderdaal

Tot een van de weinige panden in Voorthuizen die meer dan 100 jaar oud zijn behoort het boerderijtje aan de Kerkstraat 50. In 1886 werd de eerste steen gelegd door de 16 jarige Rikje Vonhof. Van 1886 tot ca. 1980 was er een timmerbedrijf gevestigd. Tijdens de gevechten in 1945 bleef dit pand als een van de weinigen gespaard.

Marjo en Krijn Korving hebben na de aankoop in 2007, behoudens wat aanpassingen op de deel, het huis in oorspronkelijke staat bewaard. Onlangs zijn de buitenmuren opnieuw gevoegd. In het huis is een museumpje met schoolspullen e.d. gevestigd. Voorts is er een brocante kamer, een ouderwets voorkamertje, een opkamer en een boudoir te bezichtigen.


 

 

 

 


Volgende pagina: Verenigingsblad 2008  Volgende pagina: Activiteiten