Het laatste nieuws

Pagina 1 van 30  >  >>

okt 9, 2017
Categorie: General
Ingezonden door: hoenderdaal

Op 21 november om 19.30 uur organiseert de Gemeente Barneveld in samenwerking met de Vereiging Oud Barneveld een info avond voor bezitters en bewoners van een gemeentelijk monument.

Plaats: Museum Nairac

De Monumentenbezitters en bewoners hebben een uitnodiging van de Gemeente Barneveld ontvangen. Mocht dit niet zo zijn dan gaarne bericht. De genodigden kunnen zich voor deze avond opgeven via e mail oudbarneveld@gmail.com

Voor het programma zie onder "Meer".

okt 1, 2017
Categorie: General
Ingezonden door: hoenderdaal

Bezoek aan museum "Het Pakhuis" Ermelo met oa. een expositie  over een recent opgegraven Romeinse legerplaats gevolgd door een bezoek aan Staverden alwaar een huifkartocht door de omgeving gemaakt wordt.

jun 26, 2017
Categorie: General
Ingezonden door: hoenderdaal

I.v.m. de goede samenwerking van onze Vereniging met Museum Nairac is een nieuw tabblad op deze site toegevoegd met daarop de nieuwste activiteiten van het museum.

 

Van 23 juni 2017 tot 21 oktober:


 

Oud Nieuws

dec 16, 2009

Barneveld ziet kansen voor herbouw Puurveense molen


Uit Barneveldse Krant 16-12-2009

KOOTWIJKERBROEK - De gemeente Barneveld heeft een stuk grond aangekocht bij de Walhuisweg/Puurveenseweg in Kootwijkerbroek dat ,,in principe’’ mogelijkheden biedt voor herbouw van de Puurveense molen.

Categorie: Streek
Ingezonden door: christiaan

Dat melden burgemeester en wethouders in antwoord op vragen van Pro’98. Raadslid Jaap Beijer verzocht om een notitie over de stand van zaken rond de herbouw van de molen, die in 1964 door brand werd verwoest. De Stichting Puurveense Molen heeft begin jaren negentig al een molen uit Winterswijk gekocht. De onderdelen liggen momenteel in een opslagruimte.

De gemeente wil zoals eerder gemeld meewerken aan de herbouw, maar eerst is een haalbaarheidsstudie nodig. Dat kost 10.000 euro. De provincie wil de helft meebetalen, de andere helft is voor rekening van de gemeente. Enkele jaren terug is al 15.000 euro gereserveerd voor onderzoeken bij een procedure voor een bestemmingsplan.

,,De provincie wil ook subsidie geven voor de herbouw, maar alleen als er een goed en uitvoerbaar projectplan ligt’’, voegen burgemeester en wethouders toe.

Het college benadrukt dat een keuze nodig is welke ontwikkelingen er mogelijk zijn in het gebied Walhuisweg/Puurveenseweg. Dit omdat de aanwezigheid van een molen consequenties heeft voor de omgeving. Om voldoende wind te vangen, mag bebouwing bijvoorbeeld niet te hoog zijn.

Volgens burgemeester en wethouders heeft de stichting recent een offerte aangevraagd voor de herbouw. ,,De oprichtingskosten zijn dus ook duidelijk.’’ De stichting is ook bezig met het werven van fondsen en onderzoek naar de mogelijkheden voor subsidies.
Volgende pagina: Verenigingsblad 2008  Volgende pagina: Activiteiten