Het laatste nieuws

Pagina 1 van 30  >  >>

okt 9, 2017
Categorie: General
Ingezonden door: hoenderdaal

Op 21 november om 19.30 uur organiseert de Gemeente Barneveld in samenwerking met de Vereiging Oud Barneveld een info avond voor bezitters en bewoners van een gemeentelijk monument.

Plaats: Museum Nairac

De Monumentenbezitters en bewoners hebben een uitnodiging van de Gemeente Barneveld ontvangen. Mocht dit niet zo zijn dan gaarne bericht. De genodigden kunnen zich voor deze avond opgeven via e mail oudbarneveld@gmail.com

Voor het programma zie onder "Meer".

okt 1, 2017
Categorie: General
Ingezonden door: hoenderdaal

Bezoek aan museum "Het Pakhuis" Ermelo met oa. een expositie  over een recent opgegraven Romeinse legerplaats gevolgd door een bezoek aan Staverden alwaar een huifkartocht door de omgeving gemaakt wordt.

jun 26, 2017
Categorie: General
Ingezonden door: hoenderdaal

I.v.m. de goede samenwerking van onze Vereniging met Museum Nairac is een nieuw tabblad op deze site toegevoegd met daarop de nieuwste activiteiten van het museum.

 

Van 23 juni 2017 tot 21 oktober:


 

Oud Nieuws

mei 30, 2010

Kinderboerderij bij Schaffelaar


Uit Barneveldse krant 14-05-2010

Groenhorst start lobby voor plek naast Koetshuis Door Wouter van Dijk

BARNEVELD - Het Groenhorst College start een lobby om de komst van een kinderboerderij bij kasteel De Schaffelaar in Barneveld mogelijk te maken. ,,Het is een mooie plek, maar met een prijskaartje.”

Categorie: Algemeen
Ingezonden door: christiaan

Het Groenhorst College bracht eerder al het plan naar buiten om een kinderboerderij in Barneveld te realiseren. ,,Dat gaat sowieso gebeuren”, zegt directeur Gertwim de Haas nu. ,,De vraag is echter nog wat de beste locatie is. Nog vóór de zomervakantie moeten we daarover een knoop doorhakken.”

Er zijn twee opties: op het terrein bij het Groenhorst College aan de Wesselseweg of naast biologisch centrum Het Koetshuis, waar PTC+, een onderdeel van het Groenhorst College, een afdeling dierverzorging heeft. ,,Voor deze opleiding hebben we een kinderboerderij nodig om leerlingen basisvaardigheden aan te leren’’, zegt De Haas. ,,Het zou daarnaast mooi zijn als we met deze voorziening een educatieve en maatschappelijke functie kunnen vervullen. Leerlingen kunnen dan bijvoorbeeld rondleidingen geven met uitleg over dierverzorging en de Barneveldse bevolking kan genieten van de boerderij.”

Volgende pagina: Verenigingsblad 2008  Volgende pagina: Activiteiten