Het laatste nieuws

Pagina 1 van 32  >  >>

jun 8, 2020
Categorie: General
Ingezonden door: hoenderdaal

I.v.m. de goede samenwerking van onze Vereniging met Museum Nairac is een  tabblad op deze site toegevoegd met daarop de nieuwste activiteiten van het museum.

I.v.m. de Coronamaatregelen uw komst gaarne via de website of telefonisch (0342-415666) aankondigen!

dec 18, 2019
Categorie: General
Ingezonden door: hoenderdaal

O

Op 18 december kregen Jan en Gera Siemeling-van Reenen de Pluim 2019 uitgereikt door Plaatselijk Belang en Ver. Oud Barneveld.

jul 3, 2019
Categorie: General
Ingezonden door: hoenderdaal

Op 3 juli kregen de heer en mevr. van Diermen de Voortse Waerderingh uitgereikt door Plaatselijk Belang Voorthuizen en de Vereniging Oud Barneveld voor hun prachtig gerestaureerde huis "Erica" aan de Hoofdstraat.

 

(Oud) nieuws

mei 30, 2010

Kinderboerderij bij Schaffelaar


Uit Barneveldse krant 14-05-2010

Groenhorst start lobby voor plek naast Koetshuis Door Wouter van Dijk

BARNEVELD - Het Groenhorst College start een lobby om de komst van een kinderboerderij bij kasteel De Schaffelaar in Barneveld mogelijk te maken. ,,Het is een mooie plek, maar met een prijskaartje.”

Categorie: Algemeen
Ingezonden door: christiaan

Het Groenhorst College bracht eerder al het plan naar buiten om een kinderboerderij in Barneveld te realiseren. ,,Dat gaat sowieso gebeuren”, zegt directeur Gertwim de Haas nu. ,,De vraag is echter nog wat de beste locatie is. Nog vóór de zomervakantie moeten we daarover een knoop doorhakken.”

Er zijn twee opties: op het terrein bij het Groenhorst College aan de Wesselseweg of naast biologisch centrum Het Koetshuis, waar PTC+, een onderdeel van het Groenhorst College, een afdeling dierverzorging heeft. ,,Voor deze opleiding hebben we een kinderboerderij nodig om leerlingen basisvaardigheden aan te leren’’, zegt De Haas. ,,Het zou daarnaast mooi zijn als we met deze voorziening een educatieve en maatschappelijke functie kunnen vervullen. Leerlingen kunnen dan bijvoorbeeld rondleidingen geven met uitleg over dierverzorging en de Barneveldse bevolking kan genieten van de boerderij.”

Volgende pagina: Verenigingsblad 2008  Volgende pagina: Activiteiten