Het laatste nieuws

Pagina 1 van 30  >  >>

okt 9, 2017
Categorie: General
Ingezonden door: hoenderdaal

Op 21 november om 19.30 uur organiseert de Gemeente Barneveld in samenwerking met de Vereiging Oud Barneveld een info avond voor bezitters en bewoners van een gemeentelijk monument.

Plaats: Museum Nairac

De Monumentenbezitters en bewoners hebben een uitnodiging van de Gemeente Barneveld ontvangen. Mocht dit niet zo zijn dan gaarne bericht. De genodigden kunnen zich voor deze avond opgeven via e mail oudbarneveld@gmail.com

Voor het programma zie onder "Meer".

okt 1, 2017
Categorie: General
Ingezonden door: hoenderdaal

Bezoek aan museum "Het Pakhuis" Ermelo met oa. een expositie  over een recent opgegraven Romeinse legerplaats gevolgd door een bezoek aan Staverden alwaar een huifkartocht door de omgeving gemaakt wordt.

jun 26, 2017
Categorie: General
Ingezonden door: hoenderdaal

I.v.m. de goede samenwerking van onze Vereniging met Museum Nairac is een nieuw tabblad op deze site toegevoegd met daarop de nieuwste activiteiten van het museum.

 

Van 23 juni 2017 tot 21 oktober:


 

Oud Nieuws

sep 7, 2011

‘Update’ gemeente-archief kost 65.000 euro


Uit Barneveldse Krant 7-9-2011

 

BARNEVELD - Om de archieven van de gemeente Barneveld over de periode 1948-1990 in een goede en geordende staat te brengen, trekt de gemeente Barneveld in totaal 65.000 euro uit.

Categorie: Algemeen
Ingezonden door: christiaan
 

Het geld is nodig, vanwege ontstane achterstanden. ,,De toegankelijkheid van de archieven uit deze periode laat te wensen over”, aldus het college. ,,Onvindbaarheid van informatie uit het archief is een risico voor bestuurlijke zorgvuldigheid en verantwoording. Bijvoorbeeld in het geval van gelijke behandeling bij vergunningverlening of zoals in de zaak van de bodemsanering op het terrein van de voormalige gasfabriek.”

Een goed archief dat tevens in een toegankelijke staat verkeert, is een gemeentelijke verplichting volgens de landelijke archiefwet uit 1995. Burgers hebben recht op inzage in de gemeentelijke archieven ouder dan twintig jaar.

Daarnaast is het volgens burgemeester en wethouders ook zinvol. ,,Het archief is als geheugen van de organisatie onmisbaar voor bestuurlijke zorgvuldigheid en continuïteit in de taakuitoefening”, aldus het college. ,,Snel toegankelijke en betrouwbare bedrijfsinformatie bevordert de effectiviteit van werkprocessen en biedt transparantie in de besluitvorming.”

Voor het werk worden onder anderen reïntegratiekrachten ingeschakeld, die hiermee volgens het college de kans krijgen werkervaring op te doen. Een bedrijf wordt ingeschakeld om de benodigde inventaris in te schakelen.

Volgende pagina: Verenigingsblad 2008  Volgende pagina: Activiteiten