Het laatste nieuws

Pagina 1 van 30  >  >>

okt 9, 2017
Categorie: General
Ingezonden door: hoenderdaal

Op 21 november om 19.30 uur organiseert de Gemeente Barneveld in samenwerking met de Vereiging Oud Barneveld een info avond voor bezitters en bewoners van een gemeentelijk monument.

Plaats: Museum Nairac

De Monumentenbezitters en bewoners hebben een uitnodiging van de Gemeente Barneveld ontvangen. Mocht dit niet zo zijn dan gaarne bericht. De genodigden kunnen zich voor deze avond opgeven via e mail oudbarneveld@gmail.com

Voor het programma zie onder "Meer".

okt 1, 2017
Categorie: General
Ingezonden door: hoenderdaal

Bezoek aan museum "Het Pakhuis" Ermelo met oa. een expositie  over een recent opgegraven Romeinse legerplaats gevolgd door een bezoek aan Staverden alwaar een huifkartocht door de omgeving gemaakt wordt.

jun 26, 2017
Categorie: General
Ingezonden door: hoenderdaal

I.v.m. de goede samenwerking van onze Vereniging met Museum Nairac is een nieuw tabblad op deze site toegevoegd met daarop de nieuwste activiteiten van het museum.

 

Van 23 juni 2017 tot 21 oktober:


 

Oud Nieuws

jan 15, 2013

“Heidepark terecht gesloopt”


BARNEVELD - Is hotel-restau­rant Heidepark aan de Stations­weg in Barneveld voor niets ge­sloopt, nu recent gebleken is dat de plannen in het gebied rond de spoorlijn Amersfoort-Apeldoorn gewijzigd zijn? Geenszins, zegt de gemeente Barneveld die voor de verwerving en sloop een miljoen euro neertelde.
Categorie: Algemeen
Ingezonden door: christiaan

Heidepark moest wijken omdat destijds gerekend werd met de bouw van een tunnel van twee maal twee rijbanen onder het spoor, legt gemeentewoordvoerder Bertil Rebel uit. Dat inzicht is re­cent gewijzigd, zo bleek onlangs. Nu de tunnel smaller wordt, lijkt de vraag legitiem of Heidepark wel gesloopt had moeten worden. De gemeente Barneveld vindt nog steeds dat dit terecht is gebeurd, omdat we op dit moment niet weten waar het toekomstige tracé precies wordt aangelegd." „Na de sloop van Heidepark werd meer en meer duidelijk dat de tunnel - door omstandighe­den - misschien minder breed zou kunnen worden aangelegd en daarom is toen niet verder inge­zoomd op de precieze tracéloop van de tunnel en de toeleidende weg vak ken. Nu de raad heeft ingestemd met de smallere tunnel, kan verder worden gegaan met de voorbereidingen en wordt ook meer duidelijk over het defini­tieve tracé."

Waarde

De sloop van Heidepark was vereniging Oud Barneveld een doorn in het oog. Het pand, dat uit 1875 stamde, was volgens de vereniging „van cultuurhistori­sche waarde." Destijds meldde de gemeente dat volgens het op dat moment geldende verkeers­plan het pand precies in de weg stond voor de nieuw aan te leggen spoortunnel in de Stationsweg/ Baron van Nagellstraat.

Leeg

Het hotel had geen monument­status en stond al enige tijd leeg. Het deed vroeger dienst als stationskoffiehuis langs de spoorlijn Amsterdam-Winterswijk en kende in het begin van de twintigste eeuw zelfs een badge-legenheid met kleedhokjes langs de Esvelderbeek. Ook was er een kegelbaan.

 

 

 

 

Volgende pagina: Verenigingsblad 2008  Volgende pagina: Activiteiten